Gutta i kongeblått vant festen på Intility Arena.

Tirsdag kveld var det klart for norsk fotballs store festaften, og det var merkbart på Oslo øst. Nesten 14.000 hadde tatt turen til Intility Arena for å se gutta i kongeblått mot bønda fra Hamar.

Østblokka var fylt til randen av mennesker, og da lagene entra matta før avspark ble de møtt av røyk i rødt, hvitt og blått. Det satte definitivt tonen for oppgjøret, og det lukta svidd av Vålerengas førsteomgang.

Jatta til himmels

Hjemmelaget tok tak i kula på eget kunstgress og skapte flere gode muligheter det første kvarteret. En god Jendal i gjestenes mål holdt HamKam inne i kampen til det var spilt 17 minutter.

Jatta feirer 1-0 på Intility Arena (Foto: Lise Åserud / NTB)

Juklerød og Bjørdal kombinerte fint seg imellom på venstresida før førstnevnte chippa ballen på bakre stolpe. Der var Seedy Jatta på plass og stanga Vålerenga fortjent i ledelsen 1-0.

Tredje for Håkans

Det tok ikke mange minuttene etter Jattas scoring før det smalt i nettet bak Jendal igjen.

Ofkir dro seg innover i banen, slo en ball gjennom hele feltet og det så ut til at innlegget skulle gå helt inn til keeper. Litt ut av det blå dukka Daniel Håkans opp og satte ballen i mål. Finnens tredje for sesongen, og Vålerengas andre mot Kamma.

Vålerenga hadde mye å juble for før hvilen (Foto: Lise Åserud / NTB)

Like før pause var oksen fra Valderøya på farten, og da blir det som regel farlig. Bjørdal fikk god tid til å vende opp, og fra 20 meter banka han ballen i krysstanga via en HamKam-forsvarer. 3-0 og en omgang som kun handla om Vålerenga!

Alltid en av oss

Da dommer Uslan blåste av til pause var det duka for et rørende øyeblikk nede på indre bane. En av våre største helter, Egil "Snapper'n" Johansen kjørte ut i rullestol og ble hylla av 13.752. Dette skal vi skrive mer om senere, men bildet under sier alt!

Egil "Snapper'n" Johansen ble hyllet tirsdag kveld (Foto: Lise Åserud / NTB)

Den andre omgangen ble en ren transportetappe som ikke trenger så mange ord. Vålerenga gjorde jobben før pause og kan ta fri på nasjonaldagen med god samvittighet!

Tusen takk for en nydelig festaften på Oslo øst, alle kongeblå!