Vålerenga hardt straffa på Lerkendal

Nicklas Bendtner (2) og Anders Trondsen sørga for at Vålerenga tapte 3-0 i Trondheim søndag kveld.

Vålerenga fikk en marerittåpning på kampen i Trondheim da Nicklas Bendtner sendte Rosenborg i føringen allerede før det var spilt to minutter søndag kveld. Pål André Helland heada i tverrliggeren og på returen sto dansken og skøyt ballen i nettet bak en sjanseløs Adam Larsen Kwarasey.

Fikk rista av seg åpningssjokket

Til tross for en tung start på oppgjøret spilte Deilas menn seg mer og mer inn i kampen, og pressa Rosenborg bakover på banen. Backfireren sto høyt og fikk satt opp kantene etter brudd på egen halvdel. De store sjansene uteble de første 20 minuttene, men det var Vålerenga som hadde ball.

Dess lenger omgangen skred frem, jo mer ligna kampen kvartfinalen som ble spilt mellom lagene i august. Rosenborg tok tidlig ledelsen, men Vålerenga spilte seg opp og tok over initiativet.

Saken fortsetter under bildet.

Herman Stengel fikk sjansen fra start og tok godt vare på muligheten. Her er han i duell med RBK-kaptein Mike Jensen (Foto: Digitalsport)

Lite sjanser før pause

Vålerenga hadde mye å by på frem til vertenes sekstenmeter, men sleit med å skape de største farlighetene. De var det Rosenborg som sto for da de en sjelden gang spilte seg høyere i banen. Magnus Lekven mista ballen sentralt på egen halvdel like før halvtimen var spilt, men skuddforsøket fra Helland gikk like utenfor stolpen til Larsen Kwarasey.

Kjøp billetter til semifinalen her

Vålerengas største mulighet kom sju minutter før pause. Samuel Kari Fridjonsson ble spilt lekkert gjennom av Ivan Näsberg på venstrekanten og islendingen slo lavt inn foran mål. Dessverre hadde ikke Henrik Kjelsrud Johansen rukket å løpe seg i posisjon i boksen og kom en meter for seint til å kunne bredside ballen inn i det åpne buret.

Billig straffe imot

Vålerenga ropte på straffe halvveis i omgangen da RBKs midtstopper Johan Lædre Bjørdal handsa i egen boks, men dommer Kai Erik Steen vinka det hele videre. Det gjorde han derimot ikke da Nicklas Bendtner gikk i bakken i duell med Robert Lundström sekunder før pause. Straffa virka svært billig, men den ble dømt og Bendtner satte inn sitt andre for kvelden fra ellevemetersmerket.

Det var det siste som skjedde i en førsteomgang der Vålerenga hadde det spillemessige overtaket, men måtte gå slukøra inn i garderoben med 0-2 i sekken.

- Jeg syns vi har spilt en fin omgang og gjort mye positivt. Vi må bare fortsette å være konsentrerte og disiplinerte, og får vi inn et mål kan alt skje på slutten, sa Ronny Deila til TV Norge på vei inn til 2. omgang.

Fra vondt til verre

Dessverre for Deila og Vålerenga klarte ikke laget å finne veien til nettmaskene, men det gjorde Rosenborg. Anders Trondsen lada skuddfoten og banka ballen ned i det høyre hjørnet fra drøyt 18 meter til 3-0-ledelse halvveis ut i 2. omgang. Et flatterende resultat med tanke på hvordan kampen egentlig var, men det er mål som teller og der kom Vålerenga til kort i søndagens oppgjør.

Debutant

Kvarteret før slutt fikk Fitim Azemi sin eliteseriedebut for Vålerenga da han erstatta Henrik Kjelsrud Johansen, men på 3-0 til hjemmelaget var det lite spissen kunne gjøre med serielederen.

Nå er det semifinale i cupen som gjelder for Vålerenga. Onsdag kveld kommer Sarpsborg 08 nok en gang på besøk til Vålerenga kultur- og idrettspark, og vi håper DU også tar turen. Vi er kun et steg unna cupfinale!