Vålerenga har nulltoleranse for rasisme!

Vålerenga Fotball Elite tar sterk avstand fra alle former for sjikane eller hatefulle ytringer med bakgrunn i etnisitet, religion eller legning. Rasisme er uakseptabelt i Vålerenga. 

Annonse:

Vålerenga er blant de idrettsorganisasjonene i Norge som har lengst tradisjon med aktivt arbeid for inkludering, og mot diskriminering og rasisme. Det arbeidet er like viktig som før, noe ikke minst ulike hendelser i eliteserien 2020 viste. 

Klubben er kjent med at det finnes noen miljøer som hevder å ha en tilknytning til Vålerenga, og hvor det foregår aktiviteter vi tar sterk avstand fra.

Vi vil fortsette å bruke vårt stadion- og sanksjonsreglement mot handlinger og ytringer som vi ikke kan akseptere på våre tribuner, arenaer og plattformer. Brudd på disse reglene vil medføre bortvisning og utestengelse.

Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga-familien aksepterer ikke denne typen ytringer og alle handlinger forbundet med dette! 

For 25 år siden etablerte vi «Vålerenga mot rasisme», som ikke bare ble et uttrykk, men en hel bevegelse. Gjennom stiftelsen Vålerenga fotball samfunn brukes idretten som verktøy for å inkludere og integrere barn, ungdom og voksne i samfunnet.

Prosjektet har som mål å være ledende i Norge i sitt arbeid for mangfold og inkludering. Mye av årsaken til at «Vålerenga mot rasisme» har et sterkt fundament, er at prosjektet ble etablert av klubben og supporterne i fellesskap.

Rasisme, sjikane og diskriminering er et samfunnsproblem i hele verden, også i Norge. Som klubb vil vi fortsette å gjøre det vi kan for å bidra, og vi oppfordrer alle våre supportere, medlemmer og samarbeidspartnere til å ta et tydelig standpunkt.

Sammen kan vi gjøre en forskjell.

 

Annonse fra Obos-ligaen: