Vålerenga er verter for stor internasjonal konferanse

EFDN-konferansen avholdes på Intility Arena 7. og 8. november.

Annonse:


European Football for Development Network, heretter kalt EFDN-konferansen, er en stor internasjonal konferanse der klubber og organisasjoner kommer sammen for å diskutere og dele erfaringer med ulike sosiale prosjekter.  

Måles på mer enn bare fotball

Konferansen er den niende i rekken, og i år er Vålerenga verter på Intility Arena 7. og 8. november.  Representanter fra blant annet Bayer 04 Leverkusen, Chelsea FC Foundation, Inter Campus og FC Barcelona Foundation er på plass på Valle for å delta. 

Saken fortsetter under bildet.

I dag er det ikke bare den sportslige suksessen til en fotballklubb som blir målt, men også samfunnsengasjementet og hvilken rolle klubben eller organisasjonen tar i nærmiljøet. 

Viktig samfunnsaktør

Vålerenga Fotball har i over 20 år tatt et stort samfunnsansvar i Oslo. Klubben har gjennomført et utall aktiviteter til utsatte målgrupper i Oslo, gjennom prosjektene Vålerenga mot rasisme, Jobbsjansen og Inkluderingsprosjektet, og i disse dager holdes EFDN-konferansen til Intility Arena. 

Daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen, innledet konferansen tirsdag formiddag. Han er naturligvis veldig stolt over at Vålerenga får være verter for en så stor konferanse og ser frem de to kommende dagene. 

- Vi er veldig stolte av både å ha vært med å stifte dette nettverket, og nå ha konferansen her på stadion, sier Eggen og legger til: 

- EFDN er et nettverk av europeiske klubber som har et sterkt fokus på sosiale prosjekter, og det er store klubber i Europa det er snakk om. Både Barcelona, Paris og Wolfsburg er blant representantene på Valle i disse to dagene, og målet er å utveksle erfaringer om hvordan man driver sosiale prosjekter og å lære av hverandre, sier Eggen. 

Se hele intervjuet øverst i saken. 

Annonse fra Eliteserien: