Vålerenga er best I by´n!

Slo Lyn 4-0 på Bislett i cupens første runde.

I en stekende varme på Bislett stadion var det endelig duket for et realt byderby igjen da Lyn og Vålerenga barket sammen i cupens første runde.

Fagermos menn hadde ingen planer om å la cupbomben smelle i hovedstaden denne søndags ettermiddagen og tok tak i kampen fra start.

Brage Skaret starta i midtforsvaret, og takket for tilliten med å sende Vålerenga i ledelsen etter 18 minutter. Unggutten var sterkest i boksen på en corner fra Christian Borchgrevink og satte inn 1-0.

Se intervju med Brage etter kampslutt her

Brage Skaret stanget Vålerenga i ledelsen i byderbyet. Her fra en tidligere kamp mot Moss (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Sjanser på løpende bånd

Vålerenga hadde stort sett full kontroll og skapte den ene store sjansen etter den andre. Dog hadde Lyns sisteskanse en god dag på jobben, men han måtte kapitulere da Henrik Bjørdal ble spilt lekkert fri av Odin Thiago Holm.

Fra drøyt ti meter banka sunnmøringen ballen i nettet og dobla ledelsen for Vålerenga like før halvtimen var spilt. Det var også stillinga da lagene fikk en velfortjent og nødvendig pust i bakken halvveis.

Vålerengas supportere med imponerende oppmøte på Bislett (VIF Media)
Punkterte kampen tidlig

Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med det han fikk presentert av sine gutter før pause, og fire minutter ut i omgang to fikk han se enda mer.

Oskar Opsahl kom stadig på overlapp på venstresida, og da han fikk ballen av Osame Sahraoui etter 49 minutter var det bare å piske den inn foran mål. Der var selvfølgelig Henrik Udahl på plass som den målsniken han er og sendte Vålerenga opp i 3-0.

Lyn hadde svært lite å komme med offensivt, og det var kun et spørsmål om hvor stor Vålerenga-seieren skulle bli. Tyve minutter før fulltid fikk gjengen i svingen enda mer å juble for da Tobias Christensen fastsatte sluttresultatet til 4-0 med et skudd fra distanse.

Alle vet at cup er cup, men Vålerenga var helproffe og gjorde jobben på Bislett stadion. Nå er det Europa som gjelder for våre kongeblå. Skaff deg billett i dag og hjelp gutta mot Gent torsdag kveld!