Vålerenga enkelt videre til kvartfinalen

17 år gamle Aleksander Hammer Kjelsen stanga inn sitt første A-lagsmål da Vålerenga slo Stjørdals-Blink 5-0.

Se alle målene her

Onsdag kveld var det klart for cupens 4. runde da Stjørdals-Blink var verter på M.U.S Stadion Sandskogan. Rødtrøyene hadde allerede slått ut storebror Rosenborg, men det var først da Vålerenga kom på besøk at tilskuerrekorden ble satt.

1633, nesten 200 av dem fra hovedstaden, fikk se Aleksander Hammer Kjelsen score sitt første A-lagsmål i kongeblått da han stanga inn 1-0 etter en innøvd cornervariant.

Scoringa kom allerede før fem minutter var spilt, og da hadde også Mohamed Ofkir sendt ballen i stolpen. Gutta gikk rett i strupen på hjemmelaget, men inviterte også Stjørdals-Blink inn i oppgjøret utover i omgangen.

Daniel Håkans måtte forlate banen med skade allerede før halvtimen var spilt (Foto: Ole Martin Wold / NTB)

2. divisjonslaget yppa seg litt, men skapte ikke all verden, og da den første omgangen var i ferd med å ebbe ut fikk Vålerenga frispark ute på venstresida.

Simen Juklerød slo et strøkent innlegg inn i boksen, og der var Fredrik Oldrup Jensen kontant og heada inn 2-0.

Lekte seg

Vålerenga tok med seg en 2-0-ledelse i garderoben, fikk i seg væske, næring og en peptalk ut før de siste 45. Pausen ble brukt godt, og det var stort sett spill mot ett mål også etter hvilen.

Torgeir Børven jubler for scoring (Foto: Ole Martin Wold / NTB)

Filip Thorvaldsen erstatta en skadd Daniel Håkans i den første omgangen, og unggutten gjorde sine saker svært godt.

Først serverte han Ofkir som kun var en god redning unna å øke til 3-0 før han selv fikk muligheten like etter. 17-åringen løp fra Blink-forsvaret, men dessverre sneik avslutninga seg på utsida av stolpen.

Overkjøring

Da kampen var en drøy time gammel holdt Vålerenga lekestue inne i boksen til Stjørdals-Blink.

Henrik Bjørdal vartet opp med en lekker hælpasning til Magnus Riisnæs, før sistnevnte dro seg forbi og banka inn 3-0 foran Vålerengas tilreisende supportere.

Målen rant inn etter pause og kvarteret før slutt var Torgeir Børven på plass og satte inn 4-0 før Henrik Bjørdal fastsatte sluttresultatet til 5-0. Vålerenga er videre til kvartfinalen i årets NM-sluttspill!

Vålerenga-gutta jubler for kvartfinale etter 5-0-seier over Stjørdals-Blink (Foto: Ole Martin Wold / NTB)