Vålerenga ble seriemestere!

Vålerenga ble den aller første seriemesteren i Altibox eSerien ved å slå Brann i finalen søndag ettermiddag.

Finalen ble spilt best av tre kamper og startet på verst tenkelige måte for Vålerenga. Anders Rasmussen i Brann slo det 17-årige stortalentet Magnus «Hyper» Myrhaug Kristiansen 5-3 i den første kampen.

Slo tilbake

Det betød at Vålerenga måtte vinne kamp to for å få en siste og avgjørende kamp. Arkan «Arko» Resul møtte også han Rasmussen, og til tross for en skulderskade, leverte 23-åringen varene for Oslos Stolthet ved å vinne 1-0 etter å ha dominert banespillet stort.

Den tredje kampen ble altså en ren avgjørende finale og også her vartet Arkan opp med storspill. Han holdt hodet kaldt og beseiret Rasmussen 1-0 også i denne kampen. Dermed var det ingen tvil; Vålerenga er historiens første seriemester i Altibox eSerien!

Betydde mye

(Saken fortsetter under bildet)

Nordavind seriemestere 2

Det var tydelig at seieren betydde mye for Magnus og Arkan. Det var store gledesscener da kampen var slutt og seriemesterskapet var på plass på Intility Arena. Nivået var høyt og i finalene var det bare landslagsspillere. Arkan Resul ble også kåret til sluttspillets beste spiller.  

Veien til finalen gikk gjennom 35 kamper i serien, der de var ubeseiret i seriespillet. 35 seire og 1 uavgjort var resultatet. I sluttspillet møtte de Sarpsborg 08 i kvartfinalene og vant knepent 2-1 i en tett batalje før Mjøndalen ble feid av banen med 4-0 i semifinalene. Gutta gikk gjennom serie- og cupspill med kun ett tap hver og var med andre ord meget verdige mestere.

Vålerenga innkasserte 120.000 kroner for førsteplassen.

Vi gratulerer «Arko» og «Hyper» fra Nordavind og Vålerenga med seriemesterskapet!

Alle foto: Sindre Stien. 

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: