cska_vif 2

Vålerenga best i oppgjøret mot CSKA Moskva

CAMPOAMOR: Men det endte målløst i søndagens treningskamp på spansk jord.

Vålerenga tok kommandoen fra start og var det førende laget i søndagens oppgjør mot CSKA Moskva på Campoamor. 

Annonse:

Samuel Kari Fridjonsson skapte kampens første sjanse allerede etter seks minutter, men skuddforsøket fra islendingen gikk til side for målet. 

Strålende i presspillet

Assistenttrener Haakon Lunov presiserte til vif-fotball.no før kampstart at aggressivitet i det offensive presset var viktig mot russerne, og med fasit i hånd har trenerne all grunn til å være strålende fornøyd med sine disipler. 

- Vi gjennomførte nok en solid kamp og fikk jobba bra med de tingene vi hadde som fokus før kampen. Vi var gode defensivt og sto godt i ramma, i tillegg til at vi skapte betydelig flere sjanser enn i forrige kamp. Vi var opptatt av at spillerne skulle våge å være god med ballen, og vi er kun detaljer unna å score i dag, sa Lunov etter kampslutt. 

Saken fortsetter under videoen: 


CSKA Moskva skal spille Europacup allerede 13. februar, men mot Vålerenga fikk de russiske stjernene knapt låne ballen de første 45 minuttene. 

Store sjanser

Abdisalam Ibrahim fyrte av et skudd etter elleve minutter som CSKA Moskvas sisteskanse måtte gi til corner, og like etter regisserte midtbanespilleren og Amin Nouri et lekkert angrep som hadde fortjent en bedre skjebne. 

Nouri fant Ibrahim på løp inn i boksen, og med et presist innlegg på bakre stolpe fant Vålerengas nummer 6 prøvespiller Peter Godly Michael. Dessverre for spissen og Vålerenga gikk headingen over mål. 

Debuterte fra start i 2. omgang

Ronny Deila fortsatte å rullere på troppen, og etter hvilen var det kun Ivan Näsberg som kom ut igjen av garderoben. Nicolay Grimstad erstatta Amin Nouri på høyreback og fikk dermed sine første minutter for A-laget. De tok han godt vare på. 

Unggutten sto godt defensivt og bidro også med flere solide involveringer fremover på banen. Det samme gjorde Christian Borchgrevink på motsatt back, og Felix Horn Myhre strødde om seg med lekre pasninger sentralt på midten. 

Alt i alt var det en solid gjennomføring for Vålerengas del, men det endte altså målløst i en kamp der Oslos stolthet vant sjansestatistikken mot det russiske storlaget med god margin.

Kampfakta

Vålerenga - CSKA Moskva 0-0
Campoamor, søndag 21. januar kl. 16.00 

Vålerengas lag i 1. omgang (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey - Amin Nouri, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe - Abdisalam Ibrahim, Daniel Fredheim Holm, Samuel Fridjonsson - Bård Finne, Peter Godly Michael, Chidera Ejuke

Vålerengas lag i 2. omgang (4-3-3): Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Nicolay Grimstad - Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Magnus Retsius Grødem - Aron Dønnum, Fitim Azemi, Simen Juklerød. 

Annonse fra Obos-ligaen: