Vålerenga 2 med målfest på Intility Arena

Unggutta feide over Brattvåg på eget kunstgress.

Etter en tøff opplevelse, med fem baklengs i sekken på bortebane, var det et heltent og revansjelystent Vålerenga 2-lag som tok imot Brattvåg på Intility Arena mandag ettermiddag.

Midtbanetalentet Magnus Bech Riisnæs skapte kampens første sjanse allerede etter to minutter, og satte tonen for resten av oppgjøret.

Nydelig kontringsfotball

Vålerengas unggutter styrte det meste innledningsvis, og da Odin Thigo Holm snappa ballen sentralt i banen gikk det fort fremover.

Med snute for mål og en perfekt timet pasning, var Albin Mörfelt alene igjennom på høyresida. Svensken tok ett touch, så opp og curla ballen inn i det lengste hjørnet til 1-0.

Brattvåg hadde et par gode muligheter i den første omgangen, men en veldig god Magnus Sjøeng hindra gjestene nettkjenning. Og med en god sisteskanse var det fritt frem for våre offensive gutter, og de leverte varene.

Magnus Sjøeng sto en god kamp for Vålerenga 2 mot Brattvåg (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Klinka´n i vinkelen

Odin Thiago Holm var involvert i mye av det som skjedde fremover i banen, og da han bestemte seg for å skyte fra 20 meter sang det i nettmaskene. Tobias Brogaard Larsen bakerst hos gjestene var sjanseløs på skuddet som gikk helt opp i vinkelen.

Det var stort sett det siste som skjedde før hvilen, og Vålerenga 2 gikk til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Målrikt oppgjør

Før kamp var det planlagt at A-lagsspillerne skulle spille én omgang hver, og Øystein Sanden gjorde derfor hele fire bytter halvveis. De gulkledde fra Sunnmøre skrudde opp tempoet og skapte tre store sjanser før den fjerde satt i kassa.

Heldigvis fortsatte unggutta å skape farligheter fremover, og da Jacob Dicko Eng kom seg til dødlinja etter 56 minutter var det fritt frem for Andreas Stensrud på bakre. Spissen satte inn 3-1 for hjemmelaget, men den ledelsen holdt ikke lenge.

Sami Kamel dro til fra skrått hold og banka inn gjestenes andre for dagen via stolpen.

Jacob Dicko Eng i fint driv på Intility Arena (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Stensrud med sitt andre

Linken mellom Jacob Dicko Eng og Andreas Stensrud fungerte svært godt i mandagens oppgjør, og etter 76 minutter gjentok ungguttene suksessen fra tidligere i omgangen. Ned til dødlinja, inn i boksen og 4-2.

Dicko Eng var ikke ferdig med jobben som servitør helt enda, for snaue ti minutter før slutt assisterte han Henrik Udahl. Spissen satte inn Vålerenga 2s femte og sjette scoring for kvelden i løpet av tre minutter. Den siste assistert av tomålsscorer Stensrud.

Øysteins Sandens gutter imponerte på Intility Arena og tok en meget viktig og fortjent trepoenger.

Henrik Udahl putta to for rekruttlaget (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Alle foto: Morten M. Larød/Sportfoto