Utviklingsavdelingen på plass på La Manga

Trenere på plass for å følge landslagsturneringen på den spanske solkysten.

Den siste uken har hele elleve personer med tilknytning til Vålerengas utviklingsavdeling vært tilstede på La Manga i forbindelse med landslagssamlingen.

Vålerengas unggutter Kristoffer Klaesson G18/00, Leo Cornic, Harald Martin Hauso og Oskar Opsahl G17/01 har representert ungdomslandslagene som har spilt turneringer i Spania. I tillegg har utviklingsavdelingens fysioterapeut, Jonathan Brun Bar-Yaac jobbet for det norske G18-landslaget.

Annonse:

Parallelt med landslagssamlingen har NTF gjennomført sitt årlige seminar for toppklubbenes utviklingsavdelinger.

Fra Vålerenga har Thomas Hasselgren, Roy Arne Berg, Gard Holme, Tommy Berntsen og Enrique Paez deltatt på seminaret, der årets tema har vært treningsprosesesen. Her gikk man blant annet igjennom hvordan man skal heve standarden på treningsfeltet.

I tillegg har det blitt gjennomført tre løp i det nasjonale utviklingsforum, der trenerutvikling og trener som mental trener del 2 har stått sentralt. Representantene fra klubbene har også kunnet følge G18-landslagets hverdag på La Manga.

- Denne uken har vært svært viktig for norsk talentutvikling, og NTF har som vanlig lagt opp et spennende program. I tillegg til all input vi har fått gjennom kursene, har vi også delt erfaringer med kolleger fra de andre toppklubbene, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren.

I tillegg til nøkkelpersonene fra Vålerengas utviklingsavdeling har også sjefsspeider Lars Tjærnås vært på plass på anlegget for å følge landskampene.

Annonse fra Eliteserien: