Utklassing!

Vålerenga slo Bodø/Glimt hele 6-0 på Intility Arena.

Fredag kveld var det duket for vårens siste hjemmekamp da Bodø/Glimt tok turen til hovedstaden. Begge lags trenere spådde en morsom kamp på forhånd, men det var nok bare Ronny Deila & co som kunne smile da dommeren blåste av til pause.

Årsbeste i førsteomgang

Vålerenga kjørte over gjestene fra nord fra første sekund og leda hele 4-0 halvveis. Aron Dønnum startet målkalaset allerede etter syv minutter, da han satte inn en retur fra Glimts sisteskanse, Ricardo Friedrich.

Ti minutter senere var Eidsvoll-gutten på farten igjen, og etter et strålende gjennomspill av Matthias Vilhjalmsson satte han inn sitt andre for kvelden.

Hjemmelaget lå tålmodig og lot gjestene ha ballen, men kjørte et vanvittig tempo fremover hver gang muligheten bød seg. Og det gjorde den titt og ofte!

Finne og gutta feirer 3-0-scoringa i fredagens utklassing av Bodø/Glimt (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Alltid ledig i krysset

3-0 kom etter 25 minutter da en corner fra Herolind Shala ble heada bak i feltet. Bård Finne hadde lurt seg inn på bakre, og med venstrefoten banka han ballen i vinkelen, utagbart for keeper.

Det var stort sett farlig hver gang Vålerenga nærmet seg gjestenes 16-meter, og tre minutter senere var det Matthias Vilhjalmsson som var igjennom. Friedrich måtte bruke ulovlige midler for å stopper islendingen, og dommer pekte korrekt på straffemerket.

Matti tok straffen selv og satte den sikkert i nota. 4-0 sto seg til pause, og Vålerenga hadde levert en forrykende omgang.

Bytta to

Glimt-trener Kjetil Knutsen så seg nødt til å gjøre endringer fra start i den andre omgangen, men det hindra ikke Vålerenga i å styre det meste også de siste 45.

Gjestene hadde sine skuddforsøk, men hjemmedebutant Kristoffer Klaesson holdt buret rent og leverte nok en god prestasjon mellom stengene. Unggutten hadde et bunnsolid forsvar foran seg, og de offensive gutta kontra gjestene i senk hver gang mulighetene var der.

Aron Dønnum kunne juble for to scoringer i fredagens 6-0-seier. Her fra en tidligere kamp (Foto Pedro Lemos)

6-0!

Det meste stemte for Vålerenga denne kvelden, og fem minutter før slutt serverte innbytter Fitim Azemi ballen til Herolind Shala som satte inn kampens femte. Og det stoppa ikke der!

Chidera Ejuke fullførte en helt vanvittig kveld på Intility Arena med å banke inn 6-0 på overtid.

Vålerenga tar nå en velfortjent ferie på 4. plass, seks poeng bak serieleder Molde med én kamp mindre spilt.

Tusen takk til alle for en fantastisk kveld i hovedstaden!

Vålerenga - Bodø/Glimt 6-0 (4-0)