United ble for sterke på Ullevaal

Det tok bare 90 sekunder før Romelu Lukaku satte inn sitt første mål på europeisk jord for Manchester United, som vant 3-0 over Vålerenga i søndagens showkamp.

Et folksomt Ullevaal Stadion, nærmere bestemt 25137 tilskuere, fikk søndag kveld se Manchester Uniteds største stjerner i aksjon mot Vålerenga.

Både Paul Pogba, Juan Mata og Marcus Rashford var i startoppstillingen til José Mourinho, men selv om førstnevnte var nære ved å sende gjestene i føringen etter 15 minutter, var det en annen spiller som fikk "The special one" til å smile før pause.

Marouane Fellaini fikk stå merkelig alene på bakre stolpe etter en corner, og mannen med den kraftige manken stanga inn 1-0-ledelse til Manchester United etter 44 minutter.

Marouane Fellaini satte inn kampens første scoring søndag kveld (Foto: Digitalsport)

Det sto seg til pause, men etter både sjansestatistikk (13 skudd, tre på mål) og ballinnehav å dømme var det relativt fortjent at de røde djevlene kunne ta med seg ledelse inn i garderoben.

Belgisk aften

José Mourinho gjorde hele ni bytter i pausa, blant dem en nyinnkjøpt belgier, og nærmest på direkten sørga han for 2-0 til gjestene.

Romelu Lukaku var sterkest i lufta på corner fra innbytter Andreas Pereira, og etter kun 1 minutt og 45 sekunder på banen kunne den kraftfulle spissen notere seg for sin tredje United-scoring etter overgangen fra Everton.

Ghayas Zahid kunne redusert for Vålerenga etter 62 minutter, men med en altfor tung ryggsekk gikk avslutninga, etter Robert Lundströms innlegg, himmelhøyt over målet til Uniteds sisteskanse.

Solid test

Groruds kaptein, Benjamin Gleditsh har vært på prøvespill hos Vålerenga den siste uka, og i søndagens kamp fikk backen en skikkelig test da han erstatta Lundström den siste halvtimen.

Unggutten måtte tidlig i aksjon og fikk det tøft da 20 år gamle Scott McTominey kriga til seg ballen inne i feltet. Med en stråken berøring satte McTominay inn sitt første mål for A-laget og Uniteds tredje for kvelden.

Vålerenga hadde lite å stille opp med offensivt, men fikk seg en solid gjennomkjøring og en morsom opplevelse før høsten sparkes i gang. Mandag 7. august går turen til Marienlyst og oppgjøret mot Strømsgodset.