Unik Vålerengakveld på Jordal

Det som skjer på Jordal i kveld har aldri skjedd før.

Annonse:

Tekst: VIF Historie

Onsdag kveld spiller A-lagene til både Vålerenga Fotball Elite, Vålerenga Ishockey Elite og Vålerenga Håndball obligatoriske kamper på Jordal. Vi kan ikke se at dette har skjedd noen gang før. Og alle kamper er viktige! 

TENK DERE: Alle de tre opprinnelige idrettene fra da Vålerenga ble delt i tre i 1989, spiller samme kveld på ærverdige Jordal. Helt utrolig!

Jordal er jo vårt ishockeylags hjemmebane, vårt håndballags hjemmebane og var tidligere fotballens hjemmebane i fem sesonger.

Første finale på ti år? 

Vålerenga Ishockeys gutter kan avgjøre NM-semien mot Stavanger Oilers kl 19.00 på Jordal Amfi. Vi leder 3-2 i matcher og kan ta oss til vår første NM-finale siden 2014. Sist gang vi tok bøtta var i 2009. 

Endelig klar for 1. divisjon igjen?

Og til slutt; samtidig med ishockeykampen (kl 19.00), spiller Vålerenga Håndballs damer seriekamp mot Haslum Bærum 2 i Jordalhallen (se bilde). Dersom jentene vinner, så er de klare for 1. divisjon. Vålerenga har aldri vært i nest øverste divisjon etter at øverste serie ble hetende Eliteserien i 1993. 

Situasjonen i dag

Damene topper tabellen etter 19 kamper med 14 seire, to uavgjorte og tre tap og dermed 30 poeng. Det er fire kamper igjen, men dersom kvinnene vinner mot Haslum Bærum vil vi allerede være klare for 1. divisjon. Det er fordi andreplasserte Kongsvinger og tredjeplasserte Oslostudentene vil takke nei til opprykk.

Etter onsdagens match gjenstår følgende kampprogram:

13/4 Aker Topphåndball B
20/4 Oslostudentenes IK B

Vi regner med mange tar turen til Jordal på onsdag. Det er bare å velge å vrake. Vinner vi alle kampene blir det en GIGAHISTORISK DAG.

Annonse fra Obos-ligaen: