Unggutta imponerte stort mot Florø

Med en gjennomsnittsalder rett i overkant av 18 år tok Vålerenga 2 en meget fortjent og viktig 3-1-seier over Florø.

Det var et pur ungt Vålerenga 2-lag som tok imot Florø til den 9. runde av PostNord-ligaen søndag formiddag.

Med A-lagsspillerne på ferie var det kun Kjetil Haug, Oskar Opsahl og Seedy Jatta fra A-troppen som var med fra start, men unggutta tok virkelig vare på sjansene og leverte varene.

Havna bakpå

Tommy Berntsens mannskap kom fra uavgjort mot Senja i forrige runde, og jakta sin tredje seier for sesongen, men Gjestene fra Florø kom best igang på Intility Arena og tok ledelsen allerede etter 10 minutter.

Etter lekkert spill på høyresida havna ballen til slutt opp hos Vladan Radojkic, som med en forholdsvis løs avslutning fikk ballen forbi Kjetil Haug i mål. Gjestene tok ledelsen, men Vålerenga 2 fikk sin revansje seks minutter senere.

Strålende angrepsfotball

Ousmane Touré og Mathias Jonsrud Emilsen kombinerte fint på høyresida før sistnevnte slo et perfekt innlegg på bakre stolpe. Der steg Brede Pedersen til værs og stanga inn sitt første for Vålerena 2, og utligninga var et faktum.

Vålerenga var det beste laget den første halvtimen, og etter 28 minutter tok unggutta ledelsen etter strålende forarbeid av Mathias Bråthen.

Alene mot tre mann dro venstrekanten seg vakkert forbi samtlige og la ut 45 grader. Der hadde Lukas Thorsen Håll tatt veien inn fra motsatt side og banka kula i nettet bak en sjanseløs Mathias Finnestad.

2-1 sto seg ut omgangen, og Vålerenga 2 gikk til pause med en fortjent ledelse.

Etter hvilen var Seedy Jatta svært nære ved å øke ledelsen da han kom alene med keeper, men spissen klarte ikke å overliste Finnestad, som gjorde en meget god jobb bakerst hos gjestene.

Håll punkterte kampen

Lukas Håll hadde en eventyrlig mulighet alene med keeper like før Florø sin scoring i førsteomgang, men da var det Finnestad som gikk seirende ut av duellen. Etter 73 minutter var rollene snudd og høyrekanten kunne enkelt sette inn sitt andre for dagen.

Mathias Bråten slo en ball i bakrom som Håll jaget, og dårlig kommunikasjon mellom stopper og keeper gjorde at unggutten enkelt kunne snappe ballen og sette den inn i det tomme buret.

Selv om gjestene kom på en og annen overgangsmulighet, og hadde et stolpeskudd ti minutter før slutt, var dette Vålerengas kamp. Med en gjennomsnittsalder på rett i overkant av 18 år var det en imponerende forestilling av våre unge utfordrere.

Vålerenga 2 vant fullt fortjent 3-1 og tok dermed tre svært viktige poeng. Med søndagens seier passerte de Florø på tabellen og innehar 11. plassen med 11 poeng (á poeng med Tromsdalen på åttende)

Neste kamp for Vålerenga 2 er hjemmemøtet med Kjelsås 14. september kl. 19.00.

Vålerenga 2 - Florø 3-1 (2-1)