Solid innsats mot Zenit

LA MANGA: Vålerenga tapte 0-1 for det russiske storlaget, men flere spillere viste seg frem. Blant dem 17 år gamle Christian Borchgrevink.

Vålerenga hadde de største sjansene, men det ble dessverre 0-1-tap mot de russiske serielederne, Zenit St. Petersburg, på Pinatar Arena fredag kveld.

Vålerenga spilte hele kampen med Christian Borchgrevink (17) og Ivan Näsberg (20) på backene, mens Markus Nakkim (20) og Jonatan Tollås Nation dannet midtstopperparet. Førstnevnte, som også er førstereis, syns samarbeidet i den bakre fireren var meget bra tross at kampen endte med tap.

- Vi har hatt mye fokus på boksspill, og det å nekte rom i midten. Det syns jeg fungerte veldig bra. De sleit med å spille gjennom oss, og når de kom rundt på kantene var vi stort sett først på ballen, og det er veldig positivt, sier Borchgrevink.

Saken fortsetter under intervjuet

Tidlig baklengs

Vålerenga startet kampen rufsete og russerne tok ledelsen etter bare 11 minutter. Men kun fire minutter senere fikk Vålerenga muligheten til å utligne fra straffemerket.

På en dødball til Vålerenga bommet Zenits keeper, Nicolas Lombaerts, på ballen og bokset Markus Nakkim i hodet så hjelmen til unggutten fløy flere meter.

– Keeperen skulle vært utvist, var Borchgrevinks klokkeklare dom i TV-intervjuet med Eurosport etter kampen.

Nakkim, som spiller med hjelm etter å ha pådratt seg flere hjernerystelser tidligere i karrieren, kom seg etterhvert opp på beina og fullførte kampen.

Fra dommer Tore Hansen pekte på straffemerket, tok det hele tre minutter før Ghayas Zahid fikk skyte, og dessverre gikk forsøket i tverrliggeren og ned på strek. Nærmere scoring kommer man ikke.

Tok over initiativet

Etter den mindre gode starten tok imidlertid Vålerenga over. Laget dominerte banespillet, og hadde også de største sjansene – de to aller største kom begge fra Magnus Grødem.

Grødem i aksjon mot Zenit St. Petersburg (Foto: Digitalsport)

Fire minutter før pause spilte han seg lekkert fri fra skrått hold og prøvde seg på en tunnel på Zenits målvakt, men isteskansen var kjapt ute, og vant duellen med unggutten.

Et par minutter senere fyrte han av et skudd fra 18-19 mete. Keeper Lombaerts måtte kaste seg så lang han var, for å unngå at ballen havna i krysset.

Fortsatte presset

Borchgrevink fyrte av et skudd etter en times spill som keeper var nede i hjørnet og reddet. Ronny Deila la om taktikken til 4-4-2 kort tid etter, og Vålerenga fortsatte å produsere sjanser.

Den aller største gikk til Moa ett kvarter før slutt. Litt i ubalanse kastet spissen seg sidelengs fra kort hold, bommet litt på ballen, som gikk via hodet til en Zenit-spiller med retning mot mål. Dessverre ble avslutningen reddet på strek.

Niklas Castro hadde et farlig skudd fem minutter før slutt, men kampen endte med russisk seier. Vålerenga hadde fortjent et bedre resultat, men det er allikevel mye positivt å ta med seg inn mot lagets neste kamp.

Onsdag 1. februar venter danske FC Nordsjælland på Pinatar Arena.

Vålerenga – Zenit St. Petersburg 0-1 (0-1)