Udahl scora i andre kamp på rad

Spissen satte inn 1-0 før Odd utligna på straffe. Det endte 1-1 i en kamp der Aron Dønnum måtte ut med skade før pause.

Med kveldssola på himmelen, regnebuetall på ryggen og ikke minst 600 deilige supportere tilbake på stadion, lå alt til rette for en herlig fotballaften på Intility Arena.

Drømmestart

Publikum sang, gutta spilte ball og etter elleve minutter lå kula i nettet bak Sondre Rossbach.

Christian Borchgrevink curla et perfekt innlegg inn i boksen, og der hadde Henrik Udahl løpt seg fri. Spissen satte inn sitt andre mål på to kamper og sendte Vålerenga i ledelsen 1-0.

Henrik Udahl med scoring foran egne supportere (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Stor skår i gleden

Jubelen fra tribunen stilnet raskt, for like etter scoringa skulle og burde Odd vært redusert til ti mann da John Kitolano kom inn med voldsom kraft og sakset ned Aron Dønnum.

Vår ferske landslagsspiller ble liggende å vri seg i smerte, og måtte til slutt hjelpes av banen med det som trolig er en kneskade. Inn for han kom 19 år gamle Seedy Jatta.

I fraværet av Jonatan Tollås Nation har Fredrik Oldrup Jensen både overtatt kapteinsbindet OG plassen til sunnmøringen, og i onsdagens oppgjør mot Odd var skiensgutten svært god i midtstopperrollen.

Dessverre var det lite han kunne gjøre da Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket tre minutter før pause. Innbytter Jatta sparka ned Kitolano innafor 16-meteren, og Mushaga Bakenga ekspederte straffesparket i mål.

Det var det siste som skjedde i den første omgangen, og det sto dermed 1-1 til pause.

Endelig kunne vi ønske publikum tilbake på stadion (VIF Media)

Styrte spillet

Det var mye Vålerenga etter hvilen, og omgangens første store mulighet var det Seedy Jatta som fikk. Christian Borchgrevink la et fantastisk innlegg på bakre stolpe, men unggutten fikk ikke dreisen på headinga.

Odd lå tett og kompakt i forsvar og gjorde det vanskelig for våre gutter, men skapte ingenting fremover selv. Det gjorde derimot hjemmelaget. Og de kjempe hardt!

Det var smått utrolig at det ikke sto 2-1 etter 70 minutter. Osame Sahraoui parkerte Kaasa, før han smalt ballen i stolpen. Unggutten fikk en ny mulighet på returen, men både et og to skudd havna i blokka til gjestene.

Osame Sahraoui var endelig tilbake i elleveren etter skadeavbrekket (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Det sto verken på viljen eller innsatsen til de kongeblå denne onsdagskvelden, men tross utallige forsøk og store sjanser ville ikke ballen i mål. Det endte 1-1 i en kamp vi burde vunnet.