Uavgjort mot røde Rosenborg

Det ble et knalltøft storoppgjør mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena søndag kveld.

Vålerenga var det spillemessige beste laget i flomlysene på Valle, men det endte 1-1 i en kamp Rosenborg avsluttet med ti spillere.

Ampert

Mens tonene til Vålerenga Kirke fortsatt ljomet ut over Intility Arena kom Vålerengas første sjanse, men dessverre gikk Mayron Georges forsøk like utenfor. Knappe sju minutter ut i kampen var Vålerenga på farta igjen. George og Bård Finne kombinerte fint, sistnevnte dro seg ned til dødlinja og la inn foran mål. På bakerste stolpe kom Matthías Vilhjálmsson flyvende, men rakk akkurat ikke ballen.

Det ble få sjanser rett etter dette, men meget høy temperatur. David Akintola skulle nok sett det røde kortet da han slo Sam Adekugbe, men nigerianeren slapp marsjordre (toppbilde). En som ikke slapp å få en tidlig dusj var Mike Jensen som mistet ballen og kastet seg inn med to strake bein på Vilhjálmsson. Dommer Rohit Saggi var aldri i tvil og sendte dansken i garderoben.

Mike Jensen rødt kort_Spx
Mike Jensen får rødt kort Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fire minutter før pause kom omgangens største sjanse. Bård Finne får ballen litt utenfor straffefeltet, legger den til rette og curler et skudd mot lengste kryss. Ballen smalt imidlertid i tverrliggeren. Det sto 0-0 ved pause.

Kanon!

Vålerenga gikk ut i hundre også i den andre omgangen. Finne og George kombinerte fint igjen, men avslutninga til sistnevnte gikk like utenfor.

Ni minutter ut i omgangen fikk Rosenborg frispark fra 30 meter. Vegar Eggen Hedenstad fikk det treffet han ønsket seg og trønderne tok ledelsen.

Christian Dahle Borchgrevink mål Rosenborg_kb
Christian Dahle Borchgrevink klinka inn utligninga. Foto: Kenneth Berger.

Timen var spilt da Christian Dahle Borchgrevink gjorde alt selv. Han fikk ballen midt på Rosenborgs banehalvdel, avanserte noen meter før han fyrte løs kanonen fra 20 meter og skrå vinkel. Skuddet var så hardt at det nærmest gikk gjennom hendene på RBK-keeper André Hansen. 1-1!

Bare nesten

Klanen Ikaros Supporter Rosenborg_Spx
Supporterne lagde en fantastisk ramme rundt kampen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vålerenga hadde ballen mest, men Rosenborg satset på kontringer. Midtveis i omgangen var Rosenborg nære, men Kristoffer Klaesson reddet mesterlig. Vålerenga kjørte og hadde en rekke halvfarligheter.

Trønderne var dog svært nære et ledermål åtte minutter før slutt. Farligst var en avslutning til nyinnkjøpte, og tidligere Vålerenga-spiller, Bjørn Maars Johnsen. Men på streken sto Johan Lædre Bjørdal og hindret mål.

Mayron George raget høyest et par minutter senere, men headingen gikk like over mål. Minuttet før slutt kom Ousmane Camara inn til sin Vålerenga-debut. På overtid traff Vålerenga metallet igjen. Et innlegg ble slått inn, George raget igjen høyest, men headinga gikk i stolperota og ut. Så nære var Vålerenga tre poeng på tampen, men kampen endte 1-1.

Nå er det landslagspause før Vålerenga reiser til Sarpsborg i neste eliteseriekamp.

Vålerenga - Rosenborg 1-1 (0-0)