Uavgjort mot Ranheim

Det ble stang ut, bokstavelig talt, for Vålerenga i 1-1-kampen.

Vålerenga så ut til å ha full kontroll over Ranheim, men fem minutter før slutt glapp det.

Kjørte fra start

Vålerenga gikk ut i hundre og kunne tatt ledelsen både én og to ganger i åpningsminuttene. Sju minutter ut i kampen fyrte Aron Dønnum løs på hel volley etter et Bård Finne-hjørnespark, men skuddet ble blokkert. Vålerenga holdt presset oppe og nevnte Finne skjøt fra 20 meter, men skuddet ble reddet av Ranheims keeper.

Midtveis i omgangen kom Deyver Vega til en fin mulighet, men keeper reddet skuddet fra skrå vinkel. Lagene tok og følte på hverandre etter dette og det ble ikke skapt en halvsjanse før Ranheim var nær rett før pause. Et innlegg fra kant var nær ved å finne veien til en medspiller, men Christian Dahle Borchgrevink fikk klarert. Det sto 0-0 ved pause.

Ut i hundre

Vålerenga gikk ut i hundre i den andre omgangen også. Mohammed Abu fant Ivan Näsberg som kom på løp. Näsberg, som spilte venstreback for anledningen, kom seg inn i 16-meteren, men innlegget nådde akkurat ikke Finne som kom stupende. Vålerenga holdt trykket oppe og Finne la inn til Dønnum, men han fikk ikke ordentlig dreis på headinga som gikk rett på keeper.

Dønnum var et konstant uromoment og kom også til en avslutning fem minutter ut i omgangen, men denne gangen gikk det til side for mål. Det samme gjorde det knallharde skuddet etter timen. Men så smalt det skikkelig!

Finne-perle

Saken fortsetter under bildet.

Et svakt utspark fra Ranheim-keeper Even Barli gikk rett i beina til Dønnum, han sendte en stikker til Finne som kom på løp. Finne hamret ballen i lengste hjørne. 1-0 og det var fullt fortjent.

Nå kjørte Vålerenga virkelig kampen. Dønnum skjøt igjen fra distanse, ballen hadde retning krysset, men der var keeper Barli og avverget. Ranheims første sjanse i den andre omgangen kom etter 70 minutter, men Adam Larsen Kwarasey hadde full kontroll på avslutningen som gikk i nettveggen.

Dønnum i stanga

Mohammed Fellah kom inn til sitt comeback i Vålerenga for Finne et knapt kvarter før slutt. Fem minutter senere fikk Dønnum to sjanser til å få scoringa han virkelig fortjente. Det første skuddet ble blokkert av keeper, mens det andre skuddet like etter gikk i stolpen og ut. Så nær var kampens store spiller nettkjenning.

Fem minutter før slutt kom Ranheim til en sjelden sjanse. Storfor fant Bakenga som kom på løp, han la inn til Vegard Erlien som flikket ballen i nettet. Innbytteren hadde vært på banen i et drøyt minutt. Vålerenga presset på, men kampen endte 1-1.

Vålerengas siste kamp før landslagspausen går søndag borte mot Odd i Skien.