Uavgjort mot Glimt

Vålerenga var det beste laget i søndagens hovedkamp, men det endte 1-1 i storkampen på Intility Arena.

Å høre 2000 Vålerenga-supportere synge Vålerenga Kjerke av full hals før avspark var en ubeskrivelig følelse. Type gåsehud. Vi har savna dere, og dere har savna oss!

Tydelig inspirert av trøkket fra tribuna var det var hjemmelaget som tok kommandoen på Intility Arena og skapte de to første sjansene i oppgjøret mot Bodø/Glimt.

Blå dominans før pause

Christian Borchgrevink testa frisparkfoten allerede etter tre minutter, men Nikita Haikin fikk en hånd på ballen og redda til corner. Deretter  var det Henrik Udahl som raga høyest inne i boksen, men spissen fikk ikke helt dreisen på headinga.

Endelig fikk vi lov til å ha 2000 på tribunene igjen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga fortsatte å skape store muligheter utover i omgangen, og etter halvtimen spilt var det kun en feberredning av Haikin som gjorde at det ikke sto 1-0.

Fredrik Oldrup Jensen slo en strøken bakromspasning til Henrik Bjørdal, men Glimts sisteskanse var langt ute og hindra sunnmøringen.

Feilaktig annullering

Minuttet etter lå derimot ballen i mål, men Henrik Udahl fikk aldri sitt tredje mål på tre kamper godkjent. Dommertrioen mente spissen sto i offside, men reprisene viser at det var feil.

Vålerenga dominerte den første omgangen, og det siste som skjedde før pause var et lekkert raid fra vår lille magiker, Osame Sahraoui. Unggutten dro av to mann i kjent stil før han curla ballen mot lengste hjørne. Dessverre gikk skuddet på feil side av stanga og den første omgangen endte målløs.

Amor Layouni mot gamle lagkamerater i Glimt (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Dødelig effektive

Er det noe vi har lært de siste årene, så er det at Bodø/Glimt er gode på kontringer, og det var også slik den første sjansen kom.

Bortelaget satte fart etter et brudd på egen halvdel, og ballen endte til slutt opp hos Eirik Botheim. Heldigvis har vi keeper, og sin 50. eliteseriekamp var Klaesson på plass med en solid beinparade.

Dessverre var det lite han kunne gjøre på den påfølgende corneren, og stussen fra Ulrik Saltnes endte opp på hodet til Ola Solbakken og i mål. 0-1.

Kapteinen til unnsetning

66 minutter ut i oppgjøret kom endelig utligningen. Tobias Christensen tok en rask corner, fikk ballen tilbake og la den inn på bakre. Der var Henrik Udahl og fikk heada ballen inn igjen i feltet til Jonatan Tollås Nation.

Kapteinen scora sitt tredje mål for året, og har allerede tangert sin mest målrike sesong (2017) i kongeblått.

Jonatan Tollås Nation setter inn 1-1 mot Glimt (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga holdt trøkket oppe etter utligninga, og var nærmest scoring. Amor Layouni var kun en god redning unna å straffe tidligere lagkamerater da han kom til en stor mulighet like før slutt. Dessverre for han og Vålerenga var Nikita Haikin med på notene og redda forsøket. Det endte 1-1 i søndagens hovedkamp.