Uavgjort i seriepremieren

Vålerenga skapte mest og var klart best, men ett mål til hvert av lagene før pause sørga for at det endte 1-1 i årets første Eliteseriekamp.

Endelig var det seriestart og Eliteserie igjen, og det starta med storkamp mot Rosenborg på Intility Arena.

Strålende start

Gutta i kongeblått skapte kampens første sjanse, og en større mulighet enn det Vidar Örn Kjartansson fikk etter elleve minutter får man knapt. Osame Sahraoui starta der han slapp i fjor og lekte seg inn i feltet, før han chippa ballen lekkert inn bak forsvaret til Rosenborg.

Kjartansson starta perfekt og skulle bare flukte ballen videre i mål, men en meget god inngripen av André Hansen hindra fjorårets toppscorer ikke bare én, men to ganger.

Saken fortsetter under bildet.

Amor Layouni debuterte i kongeblått søndag kveld (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Corner er mål (i år også)

Både Sahraoui og Tollås Nation spådde et kampbilde med mange dueller, og det var det mye av den første halvtimen. Både i spill og på dødball.

Vålerenga var meget god på faste situasjoner i 2020, og det måtte en dødball til i 2021 for å få det første målet. En godt slått corner fra Christian Borchgrevink, og solid kriging i boksen gjorde at Even Hovland satte ballen i eget nett fem minutter før pause.

Utligning før pause

Vålerenga var det spillemessig klart beste laget den første omgangen, men Rosenborg scora på den ene sjansen de hadde før hvilen.

Kun minuttet etter at Vålerenga tok ledelsen fikk Kristoffer Zachariassen stå bemerkelsesverdig alene og heade inn utligninga for trønderne. 1-1 sto seg til pause.

Vidar Örn Kjartansson var svært nære å sende Vålerenga i ledelsen allerede etter ti minutter (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Etter en utendørs (!) pauseprat var det gjestene som kom best igang, men det varte ikke lenge. Vålerenga henta seg fint inn igjen, og skapte flere store muligheter etter godt spill. Både Kjartansson og Dønnum hadde hver sin heading, men der førstnevnte ble hindra av André Hansen, heada Dønnum utenfor.

Uavgjort i premieren

Vålerenga rulla opp angrep på angrep, og Rosenborg hadde mer enn nok med å forsvare seg den siste halvtimen. Tross enorme sjanser til de kongeblå sto det stadig 1-1, og det samme gjorde det da dommer Tore Hansen blåste av for fulltid. Serieåpninga endte uavgjort 1-1.

Det er liten tvil om at Eliteserien 2021 starter med et smell, for  allerede onsdag venter Brann i Bergen.