Uavgjort i Mjøndalen

Vertene kom best i gang, men Jonatan Tollås Nation sikra poeng syv minutter før slutt.

I sesongens andre bortekamp var det Mjøndalen som var verter på Consto Arena, mandag 2. pinsedag. Bruntrøyene hjemmedebuterte på eget gress, og allerede før det var spilt 14 minutter fikk de tildelt straffe i premieregave av dommer Kai Erik Steen.

Store MIF-sjanser

Det skulle aldri vært dømt hands på Christian Borchgrevink i følge de nye reglene, men Tonny Brochmann fikk sjansen fra ellevemeteren likevel. Hjemmelagets kaptein sendte Klaesson feil vei, men ballen satte han i stolpen og ut.

Mjøndalen hadde et lite overtak i starten av oppgjøret, og da det var spilt 21 minutter satte Martin Ovenstad ballen i mål. Scoringa ble dog korrekt annulert for offside, og Vålerenga slapp med skrekken for andre gang på kort tid.

Saken fortsetter under bildet

Gutta fortviler etter at Steen hadde dømt straffe (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Etter en litt treg start kom Fagermos menn mer med utover i omgangen, og fikk sin første store sjanse da Tobias Christensen fyrte av like før pause. Sosha Makani var med på notene og fikk redda forsøket, og lagene gikk dermed inn i garderoben på stillinga 0-0.

Havna bakpå

Hjemmelaget starta som de gjorde i førsteomgang, og det tok ikke mange minuttene før de var i ledelsen. Et godt gjennomspill til Martin Rønning Ovenstad sendte midtbanespilleren alene med Klaesson, og denne gang fikk han godkjent målet. 1-0 til de brune etter 52 min.

Vålerenga jaga utligning, og etter en drøy time var det nesten utrolig at det ikke ble scoring. Et godt innlegg fra Layouni ble liggende fri inne i feltet etter retur fra Makani, men ingen Vålerenga-spillere kom først på ballen.

Vålerenga prøvde og prøvde etter hvilen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Stanget og stanget

Osame Sahraoui har slitt litt med en småskade den siste turen, men med drøye 20 minutter igjen på klokka kom han inn for å prøve lykken. Etter mye stang ut de første 80 satt den endelig for de hvitkledde, og det var kapteinen som viste vei.

Syv minutter før fulltid kriga han inn en corner fra Aron Dønnum, og 1-1 var et faktum. Et sluttkjørt hjemmelag hadde mer enn nok med å forsvare seg, men det gjorde de til gjengjeld godt.

Flere mål ble det ikke på Consto Arena, og det endte 1-1 denne mandagskvelden. Torsdag venter nok en bortekamp for våre gutta når Molde er verter på Aker stadion.