Uavgjort i derbykampen

Det endte målløst i det intense oppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm på Åråsen lørdag.

Vålerenga var nærmest scoring i det relativt sjansefattige oppgjøret, men Herolind Shalas skudd smalt i stolpen og returen gikk rett på keeper etter en times spill.

Dueller

Den første omgangen var heseblesende og intensiv uten de helt store sjansene. De gule og svarte ropte på straffe etter et drøyt kvarter da Ivan Näsberg viste muskler mot Ødemarksbakken, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet korrekt videre.

Vålerengas største sjanse i omgangen kom etter en knapp halvtime. Näsberg kom seg fint fri på venstresida, la inn til Mayron George som stusset ballen videre til Deyver Vega, men avslutningen gikk over mål. Lillestrøm var nære sju minutter før pause, men avslutninga gikk like utenfor mål og lagene gikk til pause.

Til legevakt

Johan Lædre Bjørdal Lillestrøm_Spx
Johaan Lædre Bjørdal måtte på legevakta etter en hodeduell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vålerenga gikk rett i strupen på Lillestrøm i den andre omgangen, men til tross for flere cornere, ble det ingen store sjanser ut av det. Fire minutter ut i omgangen skallet Johan Lædre Bjørdal og Thomas Lehne Olsen. Bjørdal måtte av banen og ble sendt rett på legevakta med mistanke om hjernerystelse. Han ble erstattet av Sam Adekugbe som tok plass på venstrebacken, mens Näsberg ble flyttet inn som stopper.

59 minutter var spilt da Bård Finne kom seg fint forbi en Lillestrøm-spiller, ble hektet opp innafor straffefeltet, men dommer Skjerven pekte ikke heller ikke denne gangen på straffemerket.

Bård Finne Lillestrøm_Spx
Bård Finne testet skuddfoten mot Lillestrøm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Stolpetreff

Kampens store sjanse kom minuttet etter. Magnus Lekven fant George med en utsøkt pasning, George la ballen til rette til Herolind Shala som la ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs keeper. Men dessverre for Vålerenga smalt ballen i stolpen og ut. Shala var først på returen, men skuddet ble blokkert før den ramlet ned i beina til George som prøvde å plassere ballen, men som ble reddet av keeper.

Etter dette ble det bare nesten for begge lagene. Det ble kriget om ballen i hver eneste duell og ingen av lagene la fingrene i mellom. Vålerenga hadde et lite trykk helt på tampen, men det endte 0-0 på Åråsen.

Lillestrøm - Vålerenga 0-0 (0-0)