Tusen takk for meg!

Eliteseriens største profil blir utenlandsproff!

Annonse:

Det har vært spekulasjoner i lang tid, og i dag ble Vålerenga og Standard Liège enige om en overgang for Aron Dønnum. Etter åtte år i klubben takker han av som lagets toppscorer i 2021, og blir proff i Belgia.

Fra akademiet til utlandet

Aron kom til Vålerenga fra Eidsvold Turn som 13-åring og har gått gradene i klubben. Talentet har vært udiskutabelt, og de siste sesongene har han vokst til å bli en av Norges aller største profiler. Det er noe vi er veldig stolte av!

På sine åtte år rakk Aron å spille nøyaktig 200 kamper i kongeblått (dette er inkludert juniorfotball) og score 59 mål. Nå går drømmen om proffspill i utlandet i oppfyllelse, og det takker han Vålerenga for.

Se Arons Vålerenga-hyllest nederst i saken.

Aron Dønnum og Henrik Udahl som unggutter på juniorlaget (Foto: VIF Media)
Aron Dønnum og Henrik Udahl som unggutter på juniorlaget (Foto: VIF Media)
Klubbens strategi

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen er godt fornøyd med avtalen klubben nå har inngått med Standard Liège, og tror dette er et veldig godt steg for Aron. Han er samtidig også veldig stolt over at en spiller som har gått gradene i Vålerenga nå tar steget ut i Europa.

- Det er med sorg, og glede at vi nå kan si at Aron har reist fra oss og videre i karrieren sin. Han er solgt til Standard Liège, som jeg mener er et sportslig godt valg for han, og som jeg etter noen lange forhandlingsuker mener er en fin avtale for oss nå, og forhåpentligvis også i fremtiden, sier han og fortsetter:

- Jeg vet at Aron selv har takket mange av de som har betydd mye for hans mange år i Vålerenga. Han kom til vårt akademi da han var 12 år gammel, og de siste 4,5 årene har han vært i A-stallen, inklusiv en liten tur på lån til Ham/Kam. Dette er med andre ord et flott eksempel på et langsiktig utviklingsarbeid som vi alle kan være stolte av.

- Å få frem akademispillere fra stor-Oslo er en viktig del av måten vi skal drive på, og å oppfylle unge fotballspilleres drømmer er en viktig del av hva vi skal gjøre. Begge deler har vi nå fått vist at vi kan få til. Hvem som blir neste blir opp til den enkelte. Nå ønsker vi uansett Aron lykke til, vi skal følge godt med han og håper at vi sees igjen om noen år.

Fagermo og Dønnum etter en seier i 2020 (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)
Fagermo og Dønnum etter en seier i 2020 (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)
En av de beste spillerne han har trent

Dag-Eilev Fagermo har utviklet et nært og godt forhold til Aron og syns naturligvis det er trist at han drar. Samtidig er det veldig bra at Vålerenga er en klubb som utvikler spillere til de større ligaene, og han unner 23-åringen denne muligheten.

- Aron er en av de beste spillerne jeg har trent, og med den sesongen han hadde i fjor og ikke minst i år, så er han for god for Eliteserien. Da blir han solgt, og det er fantastisk av Aron å legge igjen så mye penger i Vålerenga. Han viser kjærlighet til klubben, sier Fagermo og fortsetter:

- Vi mister et av de sterkeste kortene rent sportslig, men slik er fotballen. Det vi også mister er en veldig fin gutt og en bra mann i garderoben, og det er synd. Heldigvis er det mulig å besøke han i Belgia, og vi kommer til å følge karrieren hans tett videre, avslutter han med et smil.

Vi takker Aron for åtte fine år i klubben og ønsker han masse lykke til i Belgia! 

Se Arons avskjed med Vålerenga her:

Annonse fra Obos-ligaen: