Trygt videre til 2. runde

En fantastisk kveld på Østre Toten endte med 5-1-seier og avansement til neste runde.

Kolbu/KK hadde invitert til en fantastisk cupfest på idrettsplassen torsdag kveld, med tusenvis av tilskuere til stede.

Gressmatta hadde de jobba med i flere uker, skjerfet med begge logoene i skjønn forening gikk som varmt hvetebrød i kiosken og Vålerenga-sanger gikk på repeat over anlegget.

Kampens første målscorer, Aron Dønnum i godt driv på høyrekanten (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Tidlig scoring

Vålerenga, i helhvit for anledningen, hadde ingen planer om at cupbomba skulle smelle på Østre Toten, og allerede etter tre minutter sto det 1-0 til hovedstadslaget.

Indreløper Henrik Udahl ble felt på vei igjennom, og dommer pekte helt korrekt på straffemerket. Aron Dønnum var sikker fra krittet og satte inn kveldens første.

Drøye tjue minutter senere dobla Vålerenga ledelsen, og denne gang var rollene bytta. Aron Dønnum dro seg forbi på kanten, la inn i boksen, og der steg Henrik Udahl til værs og stanga inn 2-0.

Med fire divisjoner forskjell skulle det bare mangle at Vålerenga hadde mye ball, men gutta fra bygda kjempa hardt og gjorde det de kunne foran et entusiastisk hjemmepublikum. Mål scora de ikke da, og vi leda 2-0 til pause.

Mange hadde tatt turen til Østre Toten torsdag kveld (Foto: Vålerenga)

Akrobatisk

2. omgang var åtte minutter gammel da Vålerengas tredje nettkjenning var et faktum. Et innlegg fra Jacob Dicko Eng havna på bakre stolpe, og sittende på rumpa klarte Seedy Jatta å pirke inn sitt første for kvelden.

Da timen var passert fikk vi kampens prestasjon servert på et sølvfat. Henrik Udahl dro med seg ballen fra egen halvdel og tredde Seedy Jatta igjennom. Spissen banka kula i nettaket og økte til 4-0.

Kolbu/KK reduserte like etter, og da tok det fullstendig av på idrettsplassen. Speaker sprengte høytaleren og fikk med seg publikum. En fin og fortjent scoring til vertene, som også var nære sitt andre ti minutter før slutt.

Alene med Kjetil Haug var det Vålerengas sisteskanse som gikk seirende ut av duellen. Vålerenga var ikke helt ferdige for kvelden, og da fem minutter gjensto satte innbytter Ismaheel inn kampens femte og siste scoring.

Vi ønsker å takke Kolbu for en fantastisk ramme og en fin første runde av cupen 2022. Lykke til videre med sesongen!

Toppfoto: Morten M. Larød/Sportfoto