Trygg stadion

Annonse:

Vålerenga Fotball Elite jobber kontinuerlig for å styrke våre arrangementer og bedre publikumsopplevelsen på våre kamper. Av og til kan det oppstå situasjoner som klubben eller vårt vertskap ikke får med seg, så vi har derfor etablert en e-postadresse hvor man kan rapportere inn hendelser som har oppstått på tribunen eller i direkte tilknytning til våre kamper. Her følger et utdrag av de aktivitetene som foregår ved våre arrangementer for å gjøre stadionopplevelsen så trygg som mulig. 

Vi har mange personer i klubben som bidrar til dette, blant annet arrangementsansvarlig, sikkerhetsansvarlig og to supporter-koordinatorer.

Klubbens eget sanksjonsreglement er alltid gjeldende og benyttes aktivt dersom noen bryter reglene på våre arrangement, både på hjemme - og bortebane.  I tillegg har vi utstrakt samarbeid med politiet og vektere, og ikke minst med Klanens sikkerhetstjeneste (KST) – Klanens egne folk på innslipp og på tribunen.  

Vi har cirka 150 funksjonærer på jobb på en vanlig kamp, hvorav 60 har roller dedikert til sikkerhet.

I tillegg gjør vi følgende for å gi en trygg opplevelse på stadion: 

  • Arrangementene organiseres etter en beredskapsplan med tydelige roller, instrukser og tiltak som er basert på en grundig risikovurdering som revideres kontinuerlig
  • Dialog og tett samarbeid med egne og bortelagets supportere i forkant av kamper
  • Dialog og tett samarbeid med politi og myndigheter i forbindelse med arrangementer og kamper

Disse tiltakene bidrar til at vi har opplevd få uønskede episoder på tribunen de seneste årene.

Dersom det likevel oppstår situasjoner som vi ikke får med oss, vil vi gjerne bli informert om det. Derfor oppretter vi en adresse der du kan henvende deg om du har sett eller opplevd hendelser som strider mot klubbens sanksjonsreglement, som for eksempel vold, trusler eller sjikane.

Dette kan sendes til [email protected]. Alle henvendelser vil bli behandlet med full diskresjon, men for at vi skal ha mulighet til å følge opp, må vi ha kontaktinformasjon slik at klubben kan følge opp henvendelsen.

Det er også mulig å kontakte nærmeste vert, soneleder, KST eller vekter dersom du opplever ubehagelige hendelser i forbindelse med våre arrangementer.

Annonse fra Eliteserien: