Trøndersk stortalent klar for Vålerenga

Stian Sjøvold Thorstensen (16) går fra svart og hvitt til kongeblått.

Annonse:

Vålerenga har i dag signert 16 år gamle Stian Sjøvold Thorstensen på en treårsavtale. Trønderen har spilt i Rosenborg og hadde et tilbud fra klubben, men valgte Vålerenga.

Den talentfulle midtbanespilleren er fast på G16-landslaget sammen med Aleksander Hammer Kjelsen, Max Bjurström og Jones El-Abdellaoui, og nå blir de også lagkamerater i kongeblått. 

Sportssjef Joacim Jonsson er veldig glad for at unggutten valgte Vålerenga, og ser frem til å få han på plass i Oslo.

- Stian er et av de største talentene i sitt alderstrinn, og for Vålerenga er dette en signering som igjen viser at klubben er svært attraktiv blant unge spillere, sier Jonsson og legger til:

- En av grunnene til at han valgte oss er fordi vi har landets sterkeste utviklingsmiljø, og ikke minst at vi kan dokumentere bruken av unge spillere. Her får vi betalt for en bevisst strategi, samt at Dag-Eilev tør å slippe unggutta til, avslutter han.

Fagermo har hatt flere samtaler med 16-åringen, og hovedtreneren er sikker på at Vålerenga kan videreutvikle det enorme talentet som ligger der.

Stian Sjøvold Thorstensen (nummer to fra venstre foran) er klar for Vålerenga (Foto: fotball.no)
Stian Sjøvold Thorstensen (nummer to fra venstre foran) er klar for Vålerenga (Foto: fotball.no)

- Stian er en ekstremt spennende midtbanetype og har mange av de samme kvalitetene som Odin har. Han trenger litt tid med apparatet i Vålerenga for å ta ut sitt fulle potensial, og det gleder vi oss til å bidra med, sier Fagermo.

Trønderen er for tiden på landslagssamling med Norges G16-lag, hvor han skal spille åpent nordisk mesterskap. Når turneringen er over slutter han seg til de kongeblå, og det ser han virkelig frem til. 

- Jeg er veldig glad for å ha signert for Vålerenga. Klubben kom med en plan for utviklinga mi slik at jeg skal nå så langt som mulig, og i tillegg har jeg sansen for Fagermo. Han tør å satse på og bruke unge spillere, og så er Vålerenga en fantastisk klubb med fantastiske supportere, sier Thorstensen. 

På spørsmål om hvordan han selv vil beskrive seg som spiller, sier 16-åringen følgende: 

- Jeg er en midtbanespiller som elsker å være på ball og strø pasninger. En teknisk smart spiller som liker å gjøre andre gode, og selvfølgelig score selv. Målpoeng er viktig, sier han og takker ikke nei om han får muligheten i Eliteserien allerede i 2022. 

- Jeg er ikke redd, og sier ikke nei hvis Fagermo spør meg om jeg vil bli med i troppen, men først og fremst skal jeg tilpasse meg nivået på trening og fortsette utviklinga mi, avslutter han. 

Vi ønsker Stian hjertelig velkommen til klubben!

PS: Stian, Max, Aleksander og resten av G16-landslaget møter Finland i kveld klokka 18.00. Les mer om turneringen her og se alle kampene på direktesport.no

Toppbilde: På Quality hotell Sarpsborg signerer Stian kontrakten som gjør han til Vålerenga-spiller de neste tre årene. 

 

Annonse fra Eliteserien: