Trener med landslagserfaring inn i rekruttgruppa

Bonaventure Maruti blir assistenttrener for Vålerenga 2.

Annonse:

Sammen med Øystein Sanden skal Bonaventure Maruti forberede Vålerengas rekruttlag på sesongstarten i 2021. David Ribeiro, som til vanlig har treneransvaret sammen med Sanden, har pappapermisjon til 21. juli. 

Maruti, som blir 45 år på lørdag, vil gå inn å overlappe og forsterke trenerteamet som assistent i perioden. Kenyaneren har lang fartstid i toppfotballen og kommer til å bli et godt tilskudd i utviklingsavdelingen. 

- Bonaventure har spilt toppfotball i flere land. Først fire år som ung gutt i USA før turen gikk til Allsvenskan og spill for Ørebro. I Norge har han spilt for blant andre Bryne og Follo, og står oppført med 14 landskamper for det kenyanske landslaget, sier utviklingsleder Thomas Hafstad og fortsetter: 

- På trenersiden har han mange års erfaring som spillerutvikler, og driver i tillegg to egne akademi i Kenya. Vi ønsker Boni velkommen og tror og håper han vil bringe med seg profesjonalitet, spillererfaring og humor inn i rekrutt-gjengen, avslutter han. 

Maruti har også flere kurs å vise til, deriblant B-lisens fra Norge, Tikitaka kurs og WFA courses. Assistenttreneren hadde sin første økt på Intility Arena tidligere denne uka, og var tydelig glad for å være på plass. 

- Det er en fantastisk følelse å være en del av en klubb med en så rik kultur. Jeg fikk frysninger da jeg entret matta og fikk pratet med spillerne. Det er en veldig ung spillergruppe som trenger å utvikle enkelte områder, men det er liten tvil om at kvaliteten er der, sa han. 

Vi ønsker Boni hjertelig velkommen til Vålerenga og gleder oss til å følge både han, Sanden, Ribeiro og spillerne i sesongen som kommer! 

Annonse fra Eliteserien: