Tre Oslo-lag rykka opp

Vålerenga gratulerer Nordstrand, Årvoll og Rommen med opprykk til 3. divisjon.

Det ble en spennende høst i serieinnspurten i to av tre avdelinger i 4 divisjon, der mange Oslo-klubber var involvert i kampen om opprykk.

I avdeling 1 ble til slutt Årvoll IF det sterkeste laget, og sikra opprykket to kamper før slutt. Årvoll, som var Vålerengas motstander i cupens første runde, tok mesterskapet foran Kjelsås 2 og Lommedalen. På Årvolls lag spiller blant andre vår gamle spiss Kamal Saaliti og fotballkommentatorene Simen Stamsø-Møller og Endre Olav Osnes.

Årvoll - Vålerenga i cupens første runde i 2018 (Foto: VIF Media)
Årvoll - Vålerenga i cupens første runde i 2018 (Foto: VIF Media)

I en herlig fight med nabo Manglerud Star og Vålerengas samarbeidsklubb Heming i toppen av 4 divisjon avd. 2, tok Nordstrand, under ledelse av vår gamle midtbanekriger Thomas Holm, de nødvendige poengene i kampen om serietittelen.

Før aller siste kamp sto det til slutt mesterskapet mellom Nordstrand og Manglerud Star, og da Nordstrand vant overbevisende 5-0 hjemme mot Lyn Toppfotball 2, hjalp ikke Stars 9-1-seier borte mot Øvrevoll Hosle. Nordstrand har gjennom sesongen vært tilnærmet ustoppelige på bortebane, med seier i 10 av 11 kamper på fremmed kunstgress.

Rommen hadde feid all tvil til side i avdeling 3, og med Kamil Rÿlka, Vålerengas keepertrener for de yngre elitelagene i mål, var opprykket i boks i god tid før den siste kampen mot Oslo City. Rommen slapp kun inn 14 mål og tapte bare én av 22 seriekamper.

Sesongen er imidlertid ikke over for de tre opprykkslagene, nå venter en intern kamp mellom de tre i kamp om Kretsmesterskapet. Har du lyst til å se god fotball utover høsten, spilles kampene slik:

16.10  Nordstrand - Årvoll               Ekeberg Kunstgress kl 20.15.
21.10  Årvoll - Rommen                  Ekeberg Kunstgress kl 16.00
28.10  Rommen - Nordstrand          KFUM-banen kl 12.00

Vi gratulerer alle klubber med en strålende sesong og ønsker lykke til i kampen om kretsmesterskapet!

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: