- Topper laget mot FC Midtjylland

Det spisser seg til i kampen om plassene.

Annonse:

Fredag kveld spilles den siste kampen i Atlantic Cup når Vålerenga møter den danske serielederen, FC Midtjylland på Estadio Algarve klokka 19.30. 

Danskene skal spille en viktig kamp i Conference League mot PAOK om en uke, og bruker oppgjøret mot Vålerenga som en siste test. Det er god matching for oss, sier Dag-Eilev Fagermo. 

- FC Midtjylland har blitt et internasjonalt lag hva gjelder spillere og økonomi. De spiller i Europa og leder serien i Danmark. Rent kvalitetsmessig vil jeg tro de ligner litt på Brøndby, så jeg forventer at vi gir dem en god kamp. Prestasjonen vi hadde mot Brøndby for en snau uke siden er noe av det bedre jeg har sett av oss siden jeg kom inn, sier Fagermo og legger til: 

- Vi har ikke så mange treningskamper igjen før seriestart, så nå må vi begynne å spisse  og stiller med et mer toppet Vålerenga-lag på fredag, sier han 

Selv om det endte med tap mot svenske Halmstad for to dager siden var det fortsatt gode ting å ta med seg fra oppgjøret. Effektiviteten foran mål må bli bedre, men det vet han kommer. 

- I den kampen var det viktig for oss å gi gutta matching, og når vi gjør så mange bytter må man nesten forvente at det blir litt rotete. Allikevel syns jeg vi tidvis spiller fin fotball og klarer å skape ti store målsjanser mot Halsmads fire. Det er effektiviteten foran mål som må opp, og det jobber vi med, sier han. 

Vålerenga - FC Midtjylland spilles på Estadio Algarve fredag klokka 19.30, og som vanlig kan du følge oppgjøret på VGTV og Direktesport. 

Etter kampen mot FC Midtjylland fredag kveld setter troppen seg på bussen til Lisboa. Tidlig neste morgen går turen tilbake til Oslo, hvor to etterlengta fridager venter for gjengen som har vært 19 dager på treningsleir. 

PS: Mens gutta har vært på reise har banemannskapet på Intility Arena klargjort matta for spill. Årets første trening på hjemmebane blir derfor tirsdag 15. februar, samme dag som Sjappa re-åpnes! 

Toppfoto: Jørn H. Skjærpe

Annonse fra Obos-ligaen: