Tomålsscorer Finne ble helten mot Sandefjord

Gjestene leda 1-0 til det gjensto fem minutter, men innbytter Bård Finne scora to ganger i løpet av tre minutter og sørga for at alle poengene ble igjen i hovedstaden.

Lørdagens oppgjør på Intility Arena starta ganske trått for Vålerengas del. Gutta fra Sandefjord har vært inne i en god periode den siste tiden, og hadde null respekt da de gjestet hovedstaden.

Herolind Shala og Benjamin Stokke skapte oppgjørets første mulighet allerede etter seks minutter, men godt pressa av Sandefjord-forsvaret satte sistnevnte ballen på utsiden av stolpen fra knappe to meter.

Passivt Vålerenga

Like etter mista Borchgrevink ballen på vei fremover, og gjestene kjørte kontra på direkten. Sivert Gussiås fikk gå og gå uten å bli satt under press, og fra snaut 17 meter fikk spissen skyte upressa og curla ballen i lengste.

Sandefjord kunne juble allerede etter 11 minutter på Intility Arena (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Det var et uvanlig upresist Vålerenga-lag den første halvtimen, og gutta sleit med å finne rytmen i angrepsspillet. Sandefjord pressa høyt og gjorde arbeidsforholdene vanskelig, men da de kongeblå først kom seg rundt på kant og fikk lagt inn var mulighetene definitivt til stede.

Aron Dønnum lekte seg på høyresida etter 28 minutter og sikta mot bakre stolpe. Der kom Benjamin Stokke skliende, men spissen mangla et par centimetre for å kunne sette foten til kula.

Herolind Shala var frisk fra sin venstrekant i oppgjøret mot Sandefjord (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Bedre takter

Og nå svingte det definitivt mer av Vålerenga! I løpet av fire minutter hadde Herolind Shala fått inn tre gode avslutninger på rappen, men en god Jacob Storevik i Sandefjord-buret hindra kanten nettkjenning.

Selv om Vålerenga spilte seg bedre utover i omgangen var uttellinga fraværende, og lagene gikk til pause på stillinga 1-0 til Sandefjord.

Sjanser, men ingen uttelling

Det var Vålerenga som trengte scoring, og etter 52 minutter trodde hele stadion at Jonatan Tollås Nation hadde utligna. Kapteinen steg til værs etter en corner og heada i tverrligger og ned, men ballen gikk dessverre aldri over linja.

Gutta prøvde og prøvde, men det ville seg ikke foran mål. Sandefjord lå stort sett med hele laget innafor egen 25-meter og gjorde jobben med å tre seg igjennom forsvaret nærmest umulig.

Finne ble helten på Intility Arena (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Matthias Vilhjalmsson starta kampen på midten, men ble flytta frem som spiss etter 65 minutter, og da kom islendingen til sin første mulighet. Felix Horn Myhre slo et godt innlegg inn i boksen og der var Vilhjalmsson sterkest i lufta, men headinga gikk like over mål.

Som mot Start i forrige runde ble det en frustrende kveld mot et lag på poengjakt, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Finne til unnsetning

Det tok tid før Vålerenga våkna ordentlig, men for andre kamp på rad kom Bård Finne inn fra benken og endret resultatet.

Osame Sahraoui prøvde seg på en avslutning fra distanse, og traff stolpen. På returen dukka Finne opp og satte inn utligninga seks minutter før fulltid. Og mer skulle det bli!

Like etter var jaggu bergenseren på farten igjen. Aron Dønnum var servitør og slo et godt innlegg fra venstre. Med hodet sørga Finne for sitt andre mål i løpet av få minutter, og tre svært viktige poeng ble igjen i hovedstaden.