Tok ledelsen, men så raknet det

Aron Dønnum sendte Vålerenga foran like etter pause, men i løpet av åtte minutter hadde FKH putta tre.

I årets syvende bortekamp var det Haugesund som var verter da Vålerenga tok turen til Nord-Rogaland.

Oppgjøret på Haugesund stadion var den første av i alt tre gresskamper på bortebane den kommende uka, og det tok litt tid før gutta ble vant til det litt mer ujevne underlaget.

Det nærmeste Vålerenga kom før pause var Aron Dønnums forsøk etter drøye seks minutter. Henrik Bjørdal slo en fin stikker igjennom, men skuddet fra driblefanten traff dessverre nettmaskene på feil side av stolpen.

Vertene hadde en brukbar mulighet på frispark i den første omgangen, men Kristoffer Klaesson hadde god kontroll på headinga fra Peter Terkelsen.

Aron Dønnum var sikker fra ellevemeteren, men det holdt ikke for Vålerenga mot FKH (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Dønnum med årets sjette

God kontroll var også det Dag-Eilev Fagermo konkluderte med etter å ha sett sine gutter de første 45 minuttene på Haugesund stadion. Og selv om den andre omgangen starta perfekt, ble det tøft utover i matchen.

Aron Dønnum slo et innlegg inn i boksen, men traff hånda til Benjamin Tiedemann. Dommer Mohammad Usman Aslam pekte på straffemerket, og i duell med 19-åringen var Dønnum iskald. Vålerengas nummer 10 sendte Haugesund-keeperen til venstre og ballen til høyre.

Henrik Bjørdal fortviler etter den tredje FKH-scoring på få minutter (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)
Kontret i senk

Det så lovende ut, men snudde fort. Kun to minutter etter Dønnums 1-0-scoring svarte vertene. Først var det Kevin Krygård som banka ballen i nettet etter en retur fra Jonatan Tollås Nation, og like etter gjorde Ibrahima Wadji det meste selv.

Senegaleseren dribla tre mann, inkludert Kristoffer Klaesson, før han satte ballen inn i det åpne buret og sendte Haugesund i ledelsen. Og nå var Vålerenga virkelig på hælene.

Timen var såvidt passert da hjemmelaget økte ledelsen til 3-1. Kristoffer Velde slo en god corner fra venstre, og med mange spillere foran seg ble Klaesson presset inn i buret - sammen med ballen.

FKH-spillerne jubler etter å ha tatt ledelsen (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Fagermo bytta innpå all offensiv skyts, men Vålerenga klarte dessverre ikke å svare på FKHs ledelse. 1-3 sto seg kampen ut, og Vålerenga tapte med det sin andre bortekamp i 2021.

- Jeg følte vi hadde god kontroll, men så kontrer de oss i senk på våre dødballer i løpet av ti minutter. Det er helt sjanseløst, sier Oldrup Jensen etter kampslutt.

Nå tar vi en pause fra Eliteserien og reiser ut i Europa!