Tøff dag for Vålerenga-gutta

Hurtighetstest, løpstest og fire mot fire sto på menyen tirsdag formiddag.

Annonse:

Som fysisk trener har Jørgen Ingebrigtsen ansvar for at spillerne er i god fysisk form når sesongen sparkes i gang mot Viking mandag 3. april kl. 19.00. 

Intensiteten på treningene de to første ukene har vært veldig bra, og tirsdag formiddag ble utholdenheten til gutta virkelig satt på prøve. En hurtighetstest ble etterfulgt av en utholdenhetstest, og deretter krona med kortbanespill fire mot fire. 

- Dette var typsik januartesting. Det ser ut til at gutta har stått på i jula, men vi har litt å gå på frem til seriestart, sier Jørgen Ingebrigtsen. 

Vålerengas fysiske trener er opptatt av at gutta skal spille mest mulig fotball, og på den måten bygge den fysiske kapasiteten som er nødvendig for å være på topp i april. Da er en yoyo-test viktig for å se hvor de ligger på starten av året. 

- Yoyo-testen bruker vi for å se evnen til å akslerere og bremse gjentatte ganger. Dette er noe fotballspillere gjør ofte i løpet av en kamp, så vi prøver å få testingen til å ligne det vi gjør på banen, sier Ingebrigtsen. 

Saken fortsetter under bildet

Oppkjøringsperioden er ikke nødvendigvis favorittperioden til fotballspillere, men det er noe man må gjennom. Heldigvis er det lite som slår følelsen av å komme i mål etter økter som i dag. 

- Det er godt å være igang, men akkurat nå er det godt å være ferdig. Det var en lang og tøff økt, sier Henrik Kjelsrud Johansen. 

Nå gjenstår to fotballøkter og én kamp (fredag kl. 12.30 i Vallhall mot Strømmen), før laget setter seg på flyet til  La Manga.

Der venter ti dager med naturgress og noen plussgrader, samt to spennende oppgjør mot Zenit St. Petersburg og FC Nordsjælland. 

- Jeg syns La Manga er veldig fint. Man kan bli litt lei av det samme hvert år, men vi er på tur med gode kompiser, får spilt fotball og kost oss. Det blir nok topp, avslutter Johansen. 

Se video med Jørgen og Henrik i videoen under: 


Med supportere på tribunen kunne sistemann som kastet seg over linja på tirsdagens yoyo-test motta applaus fra de fremmøtte, og det ble Simen Juklerød i pulje 1 og Rino Falk Larsen i pulje 2. Vi gratulerer!

Annonse fra Eliteserien: