To Vålerenga-lag ble seriemestere!

Både G14 og G16 vant nasjonal serie denne helgen!

Vålerengas utviklingslag har levert strålende sesonger i nasjonal serie. Både G14 og G16 ble denne helgen seriemester etter seier over henholdsvis Brann og Lillestrøm.

- Jeg må ærlig si at jeg ble ordentlig skuffa da rekruttlaget rykka ned forrige helg, men helgens prestasjoner ga et fint plaster på såret. Det er meget godt gjort å vinne nasjonal serie, og i helgen gjorde vi det med to lag, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren og legger til:

Annonse:

- Dette er et resultat av jobben som er gjort i avdelingen over tid. Vi har virkelig satset de 3-4 siste årene, og nå får vi betalt. Det er veldig mange som står bak disse lagene, og de skal ha stor honnør, sier han.

G16-laget slo Lillestrøm 3-2 i LSK-hallen, i det som var en hard og fysisk kamp. Da Viking avga poeng på lørdag var seriemesterskapet i boks. 

- Vi havna i et par krititiske situasjoner i løpet av kampen, men jeg syns gutta var solide og håndterte kampens siste minutter på en fin måte. Sett kampen under ett vant vi fortjent, sier Hasselgren og fortsetter:

- Oppgjøret mot LSK var veldig typisk Vålerenga i år. Gutta er best både taktisk og mentalt, og har vist gjennom sesongen at de er det mest solide laget. De har hatt et favorittstempel i hele år, og da er det også sterkt å innfri forventningene. 

Lillestrøm - Vålerenga G16 2-3 (1-1)
Vålerengas målscorere: Lukas Håll Thorsen (2) Yassir Saad

Saken fortsetter under bildet. 

Denne gjengen vant nasjonal serie for 14-åringer (Foto: Utviklingsavdelingen)
Denne gjengen vant nasjonal serie for 14-åringer (Foto: Utviklingsavdelingen)

Slo Brann på Intility Arena

G14-laget avslutta sesongen på hjemmebane med besøk av Hordaland (Brann), og unggutta fikk spille på Intility Arena. 

- Det var stort for gutta å spille på stadion. Begge lag (Vålerenga og Brann) har prestert godt i år, og er nok de to beste lagene i sin aldersgruppe i Norge.

Dette sier Hasselgren om kampen: 

- Vi var det beste laget før pause og burde leda mer enn 1-0. I andreomgang jevna det seg mer ut. Hordaland er det eneste laget gutta har tapt mot tidligere i sesongen, men de klarte å stå løpet ut og vant fortjent.

Se målet som sendte Vålerenga til topps her: 


G14-trener Mohammed Dajani sier laget har forberedt seg godt til kampen mot bergenserne. 

- Vi har sett dem på video ved flere anledninger og vist gutta hvordan vi skulle opptre ved ulike scenarioer i kampen. Spillerne var veldig profesjonelle og skjønte hvor viktig denne matchen var, sier Dajani og legger til: 

- Vi kunne scora mange flere mål før pause, men det holdt heldigvis med det ene. Etter pause la vi oss litt lavere i banen, og Brann kom bedre med. De klarte allikevel ikke å score på oss, og alt i alt var det en fortjent seier. 

- Jeg er utrolig stolt av spillerne mine. De har jobba veldig godt i hele år. Jeg ønsker å takke klubben for at de har lagt alt til rette for at vi har kunnet drive så proft som vi har gjort. Tusen takk til alle involverte og gratulerer med en flott sesong, avslutter en stolt trener. 

Saken fortsetter under bildet. 

G16 jubler for seier over Lillestrøm i LSK-hallen.
G16 jubler for seier over Lillestrøm i LSK-hallen.

- Jeg vil også få benytte anledningen til å gratulere samtlige involverte, både spillere, trenere og øvrig støtteapparat for framgangen de har hatt dette året. Vi har noen virkelig spennende spillere som jeg håper kan ta steget opp på A-laget om noen år, avslutter utviklingsleder Hasselgren. 

Oslo Øst - Hordaland 2 1-0 (1-0)
Vålerengas målscorer: Oliver Braude

Neste ukes kamper

Lørdag 10. nov

14.00 Vålerenga G16 - Tromsø (Intility Arena)
16.30 Vålerenga Junior - Mjøndalen (Intility Arena)

G14 reiser også Norrköping for å spille turnering. 

Annonse fra Obos-ligaen: