Målrik kveld på Intility Arena

Vålerenga gikk fra 0-2 til 3-2, men klarte bare uavgjort mot Sarpsborg 08.

I sesongens nest siste hjemmekamp, og med tre dårlige opplevelser på rad, var det et Vålerenga-lag som jakta godfølelsen på Intility Arena da Sarpsborg 08 kom på besøk.

Gjestene fra svenskegrensa ga gutta i kongeblått alt annet enn en god følelse da de tok ledelsen 1-0 allerede etter fem minutter, og dobla før det var spilt 20.

Horribelt forsvarsspill

Kampens første scoring kom da Vålerenga rota det til i egen boks. Odin Thiago Holm missa på en klarering og da Fredrik Oldrup Jensen skulle prøve på det samme havna ballen i føttene på Simon Tibbling og i mål.

Sarpsborg 08 scora to ganger før Vålerenga våknet (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Mål nummer to var ikke stort bedre. Joacim Soltvedt kom seg til innlegg og i boksen, helt umarkert sto Mikkel Maigaard og heada inn 2-0.

Hedenstad med kanonkule

Heldigvis tok det ikke lang tid før reduseringa kom, og den var av det lekre slaget. Amor Layouni kom seg til linja og fant Vegar Eggen Hedenstad på full fart fremover. På spillermøtet før kampen fikk høyrebacken beskjed om å skyte hvis muligheten bød seg, og som sagt så gjort.

Med et prosjektil i det lengste hjørnet satte han inn 1-2 og ga gutta tro på at dette kunne snu før hvilen. Da dommeren var klar til å sette fløyta til munnen og blåse av omgangen vant Vålerenga en corner, og der har vi vært gode i år.

En perfekt innsvinger fra Hedenstad, klabb og babb i feltet og en krigers innstilling fra Amor Layouni. 2-2 var det siste som skjedde før pause.

Amor Layouni satte inn 2-2 på tampen av 1. omgang (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Kortvarig lykke

Vålerenga kom ut i hundre etter hvilen og skapte den ene store sjansen etter den andre, men det var først da Vegar Eggen Hedenstad kom seg i samme posisjon som i den første omgangen at gutta i kongeblått tok ledelsen for første gang.

Høyrebacken banka til for andre gang i oppgjøret og traff samme nettmaske som på motsatt side. 3-2 og ledelse var et faktum, men det varte ikke lenge. Guillermo Molins utligna for Sarpsborg 08 med 20 minutter igjen.

3-3 sto seg kampen ut, og det endte med ett poeng til hvert av lagene i lørdagens oppgjør på Oslo øst.