Gjestene i helgult vant stort på Intility Arena.

Over 10.000 hadde funnet veien til Oslo øst søndag kveld for å overvære toppkampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt.

Regnet som hadde herja i hovedstaden hele formiddagen forsvant akkurat i tide til avspark, men det ble ingen solskinnsdag for oss med kongeblått hjerte.

Redusert til ti mann

Allerede etter 13 spilte minutter måtte Magnus Sjøeng ta av seg keeperhanskene å gå i dusjen. Den unge sisteskansen felte Amal Pellegrino på vei igjennom og fikk direkte rødt kort.

Magnus Sjøeng fikk direkte rødt før kvarteret var spilt (Foto: Morten M. Larød/Sportfoto)

Frisparket som fulgte endte i en corner og på den satte gjestene inn kampens første. Runar Espejord fikk stå helt alene på bakre stolpe å heade Bodø/Glimt i ledelsen.

Da halvtimen var passert fikk Amal Pellegrino ballen servert utenfor 16-meteren, og Eliteseriens toppscorer dro til fra distanse. Via foten til Jonatan Tollås Nation gikk ballen i en bue over keeperdebutant Sondre Rossbach og 0-2.

Samme mann økte ledelsen til 3-0 for gjestene like før pause og sørga for en blytung 1. omgang for de kongeblå på Oslo øst.

Amal Pellegrino setter inn sitt andre før pause (Foto: Morten M. Larød/Sportfoto)

Gjorde det de kunne

Til tross for at det ble en vanskelig oppgave å hente opp Glimts ledelse ga gjengen på Østblokka alt de hadde og enda litt til. For de ti ute på matta ble det bare verre og verre utover i 2. omgang.

Målene rant inn etter hvilen og Bodø/Glimt ga seg ikke før det sto 0-6 på resultattavla. Ola Solbakken økte til 4-0, Patrick Berg til 5-0 og Albert Grønbæk til 6-0. Det som skulle være en spennende toppkamp i Oslo ble aldri det.

Tusen takk til alle dere som sto på og sang dere hese for Vålerenga i kveld. Vi kommer sterkere tilbake!