Thor Gjermund Eriksen valgt til ny styreleder

57-åringen gleder seg stort til å ta fatt på oppgavene som venter.

Annonse:

Tirsdag kveld var et rekordstort antall medlemmer samlet i flerbrukshallen på Intility Arena for å delta på årsmøte i Vålerenga Fotball Elite. Valgkomiteen hadde innstilt Thor Gjermund Eriksen som ny styreleder, og 57-åringen ble enstemmig valgt som klubbens øverste leder. 

- I Vålerenga Fotball Elite er det å prestere på et høyt nivå det aller viktigste, og det er naturligvis en ambisjon. Jeg har fulgt laget og gått på kamper i 50 år, og det er ingen lykkelig tid når vi ikke spiller i Eliteserien. For å få til det må vi prøve å samle kreftene, lytte til hverandre og samtidig ha respekt for at vi har ulike roller, sier han og fortsetter:

- Det sportslige apparatet må ha støtte og tålmodighet fra andre til å gjøre sitt, og administrasjonen og styret må ta ansvar for det de skal gjøre. Det er viktig at vi har respekt for, og støtter hverandre i de oppgavene vi har.

Eriksen har hatt en rekke topplederstillinger i norsk samfunns- og arbeidsliv de siste 20 årene. Fra 2013 til 2022 var han kringkastingssjef i NRK, og siden den gang konsernsjef i Bane NOR.

Han har også bakgrunn som direktør og konsernsjef i Amedia, journalist og redaktør i Dagbladet og Aftenposten. I tillegg har han politisk erfaring som pressesekretær på Stortinget og politisk rådgiver. 

Klubbens økonomi er selvsagt også et viktig punkt for den nyvalgte styrelederen. Det er avgjørende for fremtidig suksess.

- Det er veldig viktig at vi får til et økonomisk fundament de neste årene, som gjør at klubben kan drive på en god måte. Vi skal ha høye ambisjoner rundt det sportslige, og høye ambisjoner om å drive Vålerenga profesjonelt.

- Jeg gleder meg til oppgaven som venter, og jeg gleder meg til å se kampene på Intility Arena. Seriestarten er kun få uker unna, og det engasjementet som er rundt klubben er helt fenomenant. Det skal bli utrolig gøy å være en del av det utvida laget, avslutter Eriksen. 

Før årsmøtet kom det inn forslag fra supportermiljøet (Klanen, Ikaros og Kokos) om å utvide styret med to medlemmer. Dette forslaget fikk flertall (223 mot 91 stemmer), og Marianne Eskeland (tidligere vara) og Julian Madsen ble valgt inn som nye styremedlemmer, i tillegg til Ole Kristian Sandvik som vara. 

Etter tirsdagens årsmøte ser det nye styre i Vålerenga Fotball Elites slik ut: 

Thor Gjermund Eriksen (leder)
Ine Hope Karlsen (nestleder)
Tore Krogstad (styremedlem)
Frida Blomgren (styremedlem)
Einar Greve (styremedlem)
Julian Madsen (styremedlem)
Marianne Eskeland (styremedlem)
Ole Kristian Sandvik (vara)

Vi ønsker å benytte anledningen til å takke Tuva Ørbeck Sørheim for jobben hun har gjort som styreleder de siste årene. 

Annonse fra Obos-ligaen: