Thomas Hafstad er ansatt som ny utviklingsleder

Mannen fra Narvik har tidligere vært sportssjef ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø og utviklingssjef i Tromsø IL.

Annonse:

Vålerenga lyste ut stillingen som utviklingsleder tidligere i høst, og fikk inn nærmere 300 søknader. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har hatt en formidabel oppgave med å jobbe seg igjennom alle kandidatene, men nå er valget tatt. 

Vålerengas nye utviklingsleder heter Thomas Hafstad og kan skilte med 239 kamper i vår øverste divisjon.

- Vi er veldig glade for å ha fått på plass Thomas. Han har masse erfaring fra toppfotballen, både som spiller og leder, og har tidligere jobbet som utviklingssjef i Tromsø, sier Ingebrigtsen og legger til:

- Han overtar landets beste akademi etter Thomas Hasselgren, og skal lede jobben med å få frem vår neste Osame, samt jobbe for å etterleve den strategien vi har lagt, sier han. 

Gleder seg veldig

Thomas Hafstad var med å starte Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø, og var sportssjef der de første seks årene. 46-åringen har lang erfaring fra utviklingsarbeidet og jobb med ungdom, og gleder seg stort til å ta fatt på spennende oppgaver i det som er landets beste akademi.  

- Jeg kjenner forgjengeren min Thomas Hasselgren relativt godt, og er veldig imponert over det han og teamet hans har fått til. De har jobbet godt med utviklingsarbeid i Vålerenga i mange år, og det skal vi også følge opp i årene som kommer, sier Hafstad og legger til: 

- Jeg har sett veldig mange 17-18-åringer som ikke har tatt det siste steget opp til A-lagsnivå, og derfor er det så viktig å bygge en enda bedre bro mellom U-avdelingen og A-laget. Det blir en av våre viktigste oppgaver, sier han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Thomas Hafstad i aksjon for Tromsø mot Vålerenga i 2007 (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX)
Thomas Hafstad i aksjon for Tromsø mot Vålerenga i 2007 (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX)

Godt forhold til Valle

Pappaen til Thomas Hafstad er fra Oslo, nærmere bestemt Hovin, og i alle sommerferier som barn kjørte han bil fra Tromsø til besteforeldrene på Oslo Øst. 

- Jeg har veldig gode minner fra Valle-feltet, og husker alle timene jeg hang over gjerdet i "bingen" og så på heltene i Vålerenga på slutten av 80-tallet, sier han. 

Hafstad kan skilte med over 300 obligatoriske kamper for Tromsø, er Norgesmester for klubben og har aldersbestemte landskamper. Etter et helt liv i Nord-Norge er nå tiden inne for å flytte sørover, og mannen fra Narvik har skrevet en kontrakt som strekker seg ut 2023. 

-  Jeg har en jobb i Tromsø nå, og kommer til å pendle litt den første tiden. Vi skal sette oss ned å legge en plan for selve overgangen, men jeg satser på å komme i gang med jobben i Vålerenga allerede i høst, sier han. 

Vi ønsker Thomas og familien hjertelig velkommen til Vålerenga og hovedstaden! 

Annonse fra Obos-ligaen: