Thiago Holm solgt til Celtic FC

20-åringen blir utenlandsproff i den skotske storklubben.

Annonse:

15 år gammel kom Odin Thiago Holm til Vålerenga fra Tiller i Trondheim. Den talentfulle unggutten var ønsket av både norske og utenlandske storklubber, men valget falt på de kongeblå fra hovedstaden. 

Kontrakten han signerte i 2018 varte til 2021, men ble forlenga både en og to ganger. I løpet av de siste to sesongene har mange klubber vist interesse for stortalentet, men det er først nå Thiago Holm tar steget ut. 

Vålerenga og Celtic FC er enige om en overgang for midtbaneeleganten, og han har dermed spilt sin siste kamp i kongeblått. For denne gang! 

- Jeg har hatt det veldig bra i Vålerenga. Kom som 15-åring og har vokst her på mange måter, både som spiller og person. Jeg har vært heldig som har spilt for Norges villeste fans, og jeg setter enormt stor pris på støtten både gjennom tykt og tynt, sier han. 

Nå venter en ny tilværelse i den skotske storklubben Celtic, og Oslo blir bytta ut med Glasgow. 

Odin Thiago Holm er klar for Celtic FC (Foto: Annika Byrde / NTB)
Odin Thiago Holm er klar for Celtic FC (Foto: Annika Byrde / NTB)

- Celtic er en massiv klubb, kanskje større enn mange forstår. Jeg gleder meg til å spille foran 60-65.000 fans på ukentlig basis, derbyet mot Rangers og ikke minst Champions League til høsten, avslutter han. 

Sportssjef Joacim Jonsson er godt fornøyd med avtalen som er gjort med den skotske storklubben, og er glad på Odins vegne. 

- Det var hans tur nå. Det har vært stor interesse rundt Odin i flere år, men det er først nå vi føler at det var rett både for han og klubben, sier han og fortsetter: 

- Dette er Vålerengas største salg noen sinne. Odin kommer til en klubb som dominerer i hjemlig liga og har ballen mye i kampene, noe som passer hans spillestil. Det skal bli en stor glede å se han i Champions League til høsten, avslutter han med et smil. 

Thiago Holm har allerede gjennomgått den medisinske sjekken og signert en avtale som strekker seg over 4+1 år. Om kort tid setter han seg på flyet til Japan på treningsleir sammen med sine nye lagkamerater. 

Vi takker Odin for tiden i kongeblått og ønsker han masse lykke til i Celtic! 

Odin Thiago Holm med sin signaturfeiring etter scoring (Foto: Terje Pedersen / NTB)
Odin Thiago Holm med sin signaturfeiring etter scoring (Foto: Terje Pedersen / NTB)

 

Annonse fra Eliteserien: