Thiago Holm med drømmescoring på Lerkendal

Vålerenga var klart best da Rosenborg så rødt i 2-2-kampen på Lerkendal.

Rosenborg hadde solgt godt over 16.000 billetter til søndagens storkamp på Lerkendal, og etter 20 forholdsvis tamme åpningsminutter satte Seedy Jatta fyr på begivenhetene for Vålerengas del.

Tobias Christensen chippa Amor Layouni lekkert igjennom i bakrom og med et strøkent innlegg fant svensken Jatta inne i boksen. 18-åringen var råsterk i duellen og heada inn 1-0 til Vålerenga.

- Det var min fjerde kamp fra start i år, så det var veldig deilig å få den scoringa, sa Jatta til Eurosport etter den første omgangen.

Svarte raskt

Vålerenga hadde initiativet på Lerkendal-gresset og var gode innledningsvis, men det tok ikke mer enn fire minutter etter 1-0-scoringa før vertene var tilbake i matchen.

Et innlegg fra høyre traff Noah Holm i låret, og ballen ble liggende rett foran mål. Den var det Stefano Veccia som var først på, og svensken satte inn utligninga for trønderne.

Seedy Jatta heada Vålerenga i ledelsen på Lerkendal søndag kveld. Her fra en kamp mot Odd tidligere i år (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Utvist i comebacket

Da Vålerenga og Rosenborg barka sammen i årets første kamp ble Dino Islamovic utvist for trønderne, og nok en gang så Åge Hareides mannskap rødt da lagene møttes søndag kveld.

Markus Henriksen spilte sin første kamp på fem måneder, og midtbanespilleren fikk sitt andre gule kort fire minutter før pause da han meide ned Fredrik Oldrup Jensen.

Vålerenga og Vidar Örn Kjartansson var centimetre fra å straffe hjemmelaget nærmest på direkten etter utvisninga, men forsøket fra islendingen snek seg på feil side av stolpen. Det var stort sett det siste som skjedde i den første omgangen, og lagene gikk i garderoben på stillinga 1-1.

Annullering og baklengs

Med én mann mer tok Fagermos menn styringa på Lerkendal etter hvilen, og fem minutter ut i omgangen heada Kjartansson ballen i mål etter corner. Rohit Saggi mente Rosenborg-keeper Julian Faye Lund ble hindra, og annulerte scoringa.

Like etter ble Fredrik Oldrup Jensen felt på 20 meter, men fikk ikke frispark. I stedet kontra vertene, og selv med mange kongeblå bak ballen klarte Emil Conradsen Ceide å sette inn 2-1 til Rosenborg via beinet til Ivan Näsberg.

Odin Thiago Holm sto for kampens prestasjon på Lerkendal da han banka inn 2-2 (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Fantastisk solo-prestasjon

Fagermo tok grep direkte etter Rosenborgs scoring og satte innpå trønderen Odin Thiago Holm. Stortalentet trengte bare syv minutter på banen før han banka inn utligninga på Lerkendal. 18-åringen dro seg innover i banen og sendte av gårde et prosjektil inn i lengste kryss til 2-2.

En fantastisk prestasjon fra unggutten som spilte sine første minutter mot Rosenborg denne søndagskvelden.

Vålerenga fortsatte å male på, og Rosenborg hadde mer enn nok med å forsvare seg de siste 20 minuttene av oppgjøret. Trønderne ble trøkka skikkelig tilbake i egen 16-meter, og da Henrik Bjørdal kom alene med Faye Lund like før slutt måtte sisteskansen dra frem en skikkelig matchvinnerredning.

Tross et massivt overtak etter pause klarte ikke Vålerenga å få ballen i mål en siste gang, og det endte dermed uavgjort på Lerkendal.