Tapte for Viking

Det ble 0-4 på Intility Arena søndag kveld.

Viking var det beste laget på Intility Arena søndag kveld og vant 4-0 over Vålerenga.

Sjokkstart

Bare fem minutter var spilt da Viking kom på sin første reelle visitt i angrep. Et innlegg fra høyre ble slått inn på bakerste stolpe der Even Østensen headet siddisene i ledelsen.

Midtveis i omgangen fikk Vålerenga frispark i god posisjon, men ballen gikk ut over dødlinja. I stedet for mål til Vålerenga ble det mål til Viking. En ball ble spilt i bakrom så Østensen kom alene med Kristoffer Klaesson. Han lobbet ballen over sisteskansen og dyttet selv ballen de nødvendige centimeterne over streken.

Vålerengas største sjanse i omgangen kom etter en halvtimes spill. Aron Dønnum og Finne kombinerte bra, sistnevnte dro seg fri og fyrte løs fra åtte meter. Viking-keeper Iven Austbø var imidlertid helt nede ved stolperota og fikk avverget reduseringen.

Det sto 0-2 ved pause.

Straffebom

Bare tre minutter var spilt av den andre omgangen da Matthías Vilhjálmsson ble felt innafor Vikings 16-meter og Vålerenga fikk straffespark. Austbø reddet forsøket, ga retur, men Finnes avslutning ble også den reddet.

Vålerenga skapte flere sjanser etter dette. Finne var nær da han skjøt fra spiss vinkel, men mål ble det ikke. Mayron George, som kom inn for Ousmane Camara etter en knapp time, ble lagt i bakken midtveis i omgangen, men denne gangen vinket dommeren spillet videre.

Vilhjálmsson kom til en fin sjanse etter 72 minutter, men headingen gikk like over.

Fra vondt til verre

I stedet for redusering kom Viking på et angrep kvarteret før slutt. Viking la inn, Vålerenga fikk klarert, men ballen gikk rett i beina til Adrian Nilsen Pereira som klemte til fra 20 meter. Ballen føyk bak en sjanseløs Klaesson og Viking økte til 3-0.

0-4 kom etter 79 minutter. Benjamin Källman kom alene med Klaesson og satte ballen i nettet.

Dermed endte kampen med 4-0-seier til Viking. Vålerengas neste kamp går også den på Intility Arena, neste søndag mot Ranheim.

Kampfakta

Vålerenga - Viking 0-4 (0-2)

Intility Arena, 7.056 tilskuere.

Mål: 0-1 Even Østensen (5), 0-2 Østensen (23), 0-3 Adrian Nilsen Pereira (75), 0-4 Benjamin Källman.

Gule kort: Ivan Näsberg, Herolind Shala og Efraín Juárez, Vålerenga, Kristoffer Løkberg og Adrian Nilsen Pereira, Viking.

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson – Efraín Juárez (Christian Dahle Borchgrevink fra 59. min.), Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg – Sam Adekugbe – Magnus Lekven (Herolind Shala fra 70.), Mohammed Abu, Ousmane Camara (Mayron George fra 59.), Aron Dønnum, Bård Finne – Matthías Vilhjálmsson.

Toppbilde: Sam Adekugbe mot Viking. Foto: NTB Scanpix.