Tap på Friends Arena

Etter en solid førsteomgang av Vålerenga, rant målene inn etter pause.

Årets generalprøve gikk av stabelen på den svenske nasjonalarenaen i Stockholm tirsdag ettermiddag, og på motsatt halvdel sto AIK med Henning Berg i sjefsstolen.

Vålerenga har hatt noen gode opplevelser i det siste, og så også ut til å kose seg under taket på Friends Arena. I hvert fall før pause. Det norske hovedstadslaget hadde mye ball og trilla tidvis rundt med hjemmelaget. Det ble skapt en del farligheter også, men litt unøyaktighet foran kassa gjorde at det sto 0-0 halvveis.

Nærmest for Vålerenga var Mees Rijks, som både hadde en heading og et skudd like utenfor stolpen.

Ga bort mål

Da lagene entret gressmatta etter pause tok det ikke mange sekundene før vertene var i føringen. Petter Strand var uheldig med et tilbakespill, og selv om Jacob Storevik gjorde en solid redning på det første skuddet fra svenskene, klarte han ikke å hindre Beširović på returen.

Etter en solid 1. omgang fra Vålerenga, var det mye mer AIK etter hvilen. Da kampen hadde passert en times spill sto det 2-0 etter en ny miss bakerst.

Storevik skulle spille en enkle pasning til Borchgrevink, men kapteinen sklei og forærte Victor Andersson oppgjøret andre scoring.

Drømmescoring

Som om ikke det var nok sto Axel Björnström for kampens prestasjon bare noen minutter senere. Et innlegg ble slått på bakre stolpe, og på hel volley banka han ballen inn i det lengste hjørne til 3-0 for vertene.

Med et snaut kvarter igjen pekte dommeren på straffemerket da Simen Juklerød takla inne i egen boks. Omar Faraj var sikker fra ellevemeteren og sendte vertene opp i 4-0-ledelse.

Det ble også sluttresultatet i det som var begge lags generalprøve. Om seks dager sparkes OBOS-ligaen i gang på Intiliy Arena når Sogndal kommer på besøk.