Tap på Åråsen

To dødballmål etter pause sørga for 2-0 til hjemmelaget.

Onsdag kveld var det klart for årets første derby da Lillestrøm var verter på Åråsen stadion. Bortefeltet var fylt til randen og stemninga på tribunen var enorm.

Ny enorm prestasjon av våre supportere (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Ute på matta var det tett og jevnt fra start, og de første 45 hadde få målsjanser å by på. Aron Dønnum var eneste i kongeblått med avslutning på mål før pause, og Lillestrøm hadde stort sett bare cornere å vise til.

Strand inn

Fagermo gjorde ett bytte fra start i den andre omgangen, og en friskmeldt Petter Strand tok plass på midten og sendte Osame Sahraoui ut på kanten. Sistnevnte kom til den første avslutninga i den andre omgangen, men skuddet gikk over målet.

Lillestrøm er kjent for å være gode på dødball, og det var også slik de fikk hull på byllen denne onsdagskvelden. En innsvinger fra Ylldren Ibrahimaj traff pannebrasken til Tom Petterson og svensken sendte hjemmelaget i ledelsen etter en drøy times spill.

Vegar Eggen Hedenstad i en av mange dueller på høyresida (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Tre bytter på rappen

Sjefen tok umiddelbart grep etter scoringa og satte inn Kjartansson, Christensen og Thiago Holm etter 66 minutter, men det var Lillestrøm som fortsatte på eget gress. Midtstopper Garnås dobla ledelsen med tolv minutter igjen på klokka, også det etter en corner.

Flere mål ble det ikke i onsdagens derby, og det betyr at vi reiser hjem med 0-2 i sekken og null poeng. Det finnes ikke noe verre enn å tape på Åråsen.

Det er lov å henge med huet i kveld, men så er det fokus på helgens storoppgjør. Vålerenga mot Rosenborg x 2 - Toppserien lørdag og Eliteserien søndag!