Tap i Skien

Scoringer av Chidera Ejuke og Bård Finne holdt dessverre ikke på Skagerak Arena, da Odd vant 3-2.


Odd og Vålerenga tjuvstarta den 23. eliteserierunden på Skagerak Arena lørdag kveld, og som vanlig stilte Vålerengas supportere mannsterke opp for å støtte laget fra tribuneplass. 

De fikk se både Bård Finne, Chidera Ejuke og Mohammed Abu teste skuddfoten tidlig i kampen, men ingen av dem hadde stilt inn siktet skikkelig. I hvert fall ikke før pause. 

Hadde mye ball

Det var Vålerenga, med Abu og Fredheim Holm i spissen, som styrte det meste av banespillet den første halve timen, men Odd lå kompakte i forsvar og var ikke direkte ufarlig på overganger de gangene de tok sjansen. 

Odds første mulighet kom etter 32 minutter da Espen Ruud fant Torgeir Børven på løp inne i boksen, men forsøket fra spissen gikk over målet til Adam Larsen Kwarasey. Like etter var det Vålerengas tur på en nærmest identisk situasjon motsatt. 

Chidera Ejuke fant Amin Nouri på høyresida og backen fikk lagt inn foran målet til Viljar Myhra. Der hadde Bård Finne tatt turen inn fra motsatt kant og skulle egentlig bare bredside kula i nettet, men Odd-spillerne kasta seg foran og fikk blokkert. 

Vertene i føringen 

Kampen første scoring kom etter 38 minutter, og den var det vertene som sto for. Høyreback Espen Ruud testa skuddfoten fra kanten av sekstenmeteren og fikk klokkereint treff. Ballen snek seg inn nede ved stolperota og sørga for 1-0-ledelse til Odd halvveis. 

Saken fortsetter under bildet. 

Ejuke gratuleres etter å ha scora Vålerengas første mål i bortekampen mot Odd (Foto: Scanpix)
Ejuke gratuleres etter å ha scora Vålerengas første mål i bortekampen mot Odd (Foto: Scanpix)

Det var tydelig at pausepraten til Ronny Deila gjorde susen, for publikum hadde såvidt funnet plassene sine på tribunen da Chidera Ejuke utligna for Vålerenga.

Sam Adekugbe fossa ned langs venstrekanten og la ballen hardt ut langs bakken mot 16-meterstreken. Der dukka Ejuke opp og banka ballen i nettaket på direkten. 

To kjappe

Etter Vålerengas scoring tok Odd mer og mer over banespillet, og etterhvert også ledelsen i kampen. 

Espen Ruud svingte inn et korridorfrispark fra venstre, og på bakre stolpe dukka Torgeir Børven opp og styrte inn 2-1 til vertene. Ledelsen varte heldigvis ikke lenge, for like etter var Bård Finne på farten for Oslos stolthet. 

Sam Johnson ble erstatta av Magnus Lekven, og overlot dermed spissplassen til Finne. Vålerengas nummer 11 takka og bukka for tilliten på topp, og satte inn utligninga med en nydelig markkryper nede i lengste hjørne. 

Bakpå for tredje gang

Det bølga mye frem og tilbake på Skagerak Arena denne lørdagskvelden. For tredje gang i kampen tok Odd ledelsen 12 minutter før slutt, og nok en gang var det Torgeir Børven som hadde lurt seg inn på bakre stolpe.

Vålerenga jakta naturligvis sin tredje utligning i kampen, men Odd hadde parkert bussen foran eget mål og gjorde jobben vanskelig.

Enorme sjanser 

Chidera Ejuke var svært nære ved å sette sin andre scoring for kvelden da han traff tverrliggeren minuttet før slutt, men dessverre var ikke marginene på hans side. Også Bård Finne hadde en eventyrlig mulighet på tampen av oppgjøret, men en feberredning av Viljar Myhra hindra bergenserens andre nettkjenning for kvelden. 

Tross store muligheter i sluttminuttene klarte ikke Vålerenga å hente seg inn for tredje gang, og det endte med 3-2-seier til Odd på Skagerak Arena. 

Dette sa Bård Finne etter kampslutt:


 

Se bilder fra kampen tatt av vår fotograf Kenneth Berger i galleriet under: 

Kampfakta

Odd - Vålerenga 3-2 (1-0)
Skagerak Arena, lørdag 22. september kl. 18.00
6053 tilskuere, Eliteserien runde 23

Vålerengas lag: Kwarasey - Nouri, Tollås Nation, Carvalho, Adekugbe - Fredheim Holm (K) (Grødem 88 min), Abu - Israelsson (Dønnum 81 min) - Ejuke, Johnson (Lekven 62 min), Finne

Odds målscorere: Espen Ruud (39 min), Torgeir Børven (66 min, 78 min) 

Vålerengas målscorere: Chidera Ejuke (48 min), Bård Finne (68 min) 

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: