Tap i Sarpsborg

Hjemmelaget tok alle poengene i søndagens 3-2-kamp på Sarpsborg stadion.

Et utsolgt bortefelt venta gutta våre da Sarpsborg 08 var verter søndag kveld. En utfordrende tabellsituasjon og tre tap på rad var status før avspark, og det tok ikke mange minuttene før kveldens første baklengs var et faktum.

Allerede etter 50 sekunder var Aaron Kiil Olsen på plass på streken og fikk renska unna en stor sjanse til hjemmelaget, men da Mikkel Maigaard lada skuddfoten etter seks minutter sa det pang bak Magnus Sjøeng. Dansken limte ballen i vinkelen og sørga for at det sto 1-0 til hjemmelaget.

Vinner alltid i lufta

Vålerenga kom seg etter sjokkstarten og var mer med i oppgjøret etter baklengsmålet. Magnus Bech Riisnæs var som alltid villig med fremover, og da Strandberg slo en crosser ut på venstresida slo 19-åringen et godt innlegg inn i boksen.

Andrej Ilic og Mohamed Ofkir jubler for 1-1 (Foto: Christoffer Andersen / NTB)

Andrej Ilic var råsterk og vant duellen inne i 16-meteren. Serberen heada i tverrliggeren, men var først på returen og satte inn 1-1.

To i sekken

Gleden over å ha utligninga var dessverre kortvarig. Kun fire minutter senere fikk Sarpsborg 08 brodere seg igjennom på høyresida og la ballen ut 45 grader. Der sto Niklas Sandberg ganske alene og curla kula rett i krysset.

Wichne med innlegget som ga 2-1 til Sarpsborg 08 (Foto: Christoffer Andersen / NTB)

Ballen spratt bokstavlig talt hjemmelagets vei, og like før pause økte Sarpsborg 08 til 3-1. Mikkel Maigaard satte inn sitt andre mål for kvelden etter mye klabb og babb inne i Vålerenga-boksen.

3-1 sto seg til pause, men da Aaron Kiil Olsen stanga inn 3-2 med ti minutter igjen på klokka sendte Vålerenga alle mann i angrep. Det ble stor trafikk i boksen til Sarpsborg 08 mot slutten av kampen, men det siste lille mangla for å ta med seg poeng hjem til hovedstaden.

Om én uke kommer Stabæk på besøk til Intility Arena. Det er en kamp som vinnes. La oss fylle stadion og gi alt i årets nest siste hjemmekamp.