Tap i kaos-kamp på Nadderud

To røde kort og spill mot ni mann til tross. Det endte 2-1 til Stabæk.

Etter 13 dager uten Eliteserien var vi endelig i gang igjen 2. pinsedag da Stabæk var verter på Nadderud stadion. Bortefeltet hadde vært utsolgt i lang tid før kamp, og Vålerenga-supporterne starta oppladninga på ØST mange timer før avspark.

Da oppgjøret mot Lars Bohinens mannskap var i gang tok det kun syv minutter før lagets danske spiss sendte Stabæk i ledelsen. Nicholai Næss slo et hardt frispark inn på bakre stolpe, og der kunne Høgh løpe ballen inn i mål.

Sløste med sjansene

Vålerenga hadde mest ball på en vanskelig gressmatte, men mulighetene var så absolutt til stede. Både Ofkir, Strand og Thiago Holm prøvde seg på avslutninger, men ingen av forsøkene gikk på riktig side av stolpen.

Seedy Jatta i en av mange dueller med Nicholai Næss (Foto: Heiko Junge / NTB)

Heller ikke Henrik Bjørdal hadde marginene med seg da han kom igjennom etter et drøyt kvarter. Avslutninga snek seg forbi vertenes sisteskanse, men stoppa i stolpen.

VARx3

Gutta i helhvitt hadde definitivt ikke flaksen på sin side før pause, og da dommer Rohit Saggi godkjente Mushaga Bakengas scoring etter 34 minutter ble det tøft.

Reprisene viste helt tydelig at spissen brukte hånda for å dempe ballen, men selv med VAR i aksjon ble det dømt mål. Da den første omgangen var ferdigspilt leda vertene 2-0 og Fagermo tok grep.

Jatta ble liggende etter en stygg takling som endte i direkte rødt kort (Foto: Heiko Junge / NTB)

To røde kort

Oldrup Jensen og Dicko Eng erstatta Riisnæs og Håkans etter pause, men det var ingen av dem som var involvert i kampens andre VAR-situasjon.

Fredrik Krogstad planta knottene i leggen på Seedy Jatta etter 49 minutter og fikk først gult kort. Etter en titt på VAR-skjermen trakk dommer Saggi det gule og ga Stabæk-kapteinen marsjordre.

Vålerenga pressa på for scoring, og med ni minutter igjen på klokka måtte Rohit Saggi ty til VAR-skjermen nok en gang for en forseelse inne i Stabæks 16-meter. Det ble dømt hands, straffe og et nytt rødt kort til hjemmelaget.

Stefan Strandberg var sikker fra ellevemeteren, og med seks minutter pluss 8 tilleggsminutter igjen hadde Vålerenga mer enn nok tid til å utligne.

Stabæk forsvarte seg med alle gjenværende spillere på banen og klarte å stoppe Vålerengas offensiv. Det endte med tap på Nadderud etter det som var en svært kaotisk fotballkamp.