Styrker supporter-samarbeid i 2020

Vålerenga går fra en til to supporterkoordinatorer. Matijas Loeb får følge av Christoffer Andresen i sitt viktige arbeid i 2020.

Annonse:

En supporterkoordinator (SK) fungerer som bindeleddet mellom supporterne og klubben, samt øvrige instanser i fotballen, som forbund, liga, vakter, politi etc.

Supporterne tilfører fotballen generelt, og Vålerenga spesielt, en uvurderlig identitet. Derfor er det nødvendig at klubbens viktigste støttespillere får et talerør. Dette blir ivaretatt gjennom supporterkoordinator-ordningen.

Supportere med mye erfaring

I Vålerenga har det vært aktive supporterkoordinatorer siden 2012, men involvering av supportere har vært en viktig del av klubben lenge før det.

I 2020 går Matijas Loeb inn i sin fjerde sesong som SK, og i år får han følge! Matijas er ansatt på deltid, og for å få øvrig jobb- og ikke minst familiekabal til å gå opp, vil Christoffer Andresen og han dele på oppgavene den kommende sesongen.

Christoffer har tidligere, i likhet med Loeb, vært leder i EngaTifo og har lang erfaring fra supportermiljøet rundt Klanen og Ikaros. Han begynte aktivt å gå på kamper for omkring femten år siden, og har naturligvis seriegullet i 2005 som sitt beste minne.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på min nye rolle dette året, og har sinnsykt lyst til å oppleve meritter med Enga, kanskje allerede i år. På kort sikt har jeg som mål å hjelpe til med å få på plass tifoopphenget på Supportertribunen, og få malt noen tribunevegger blå! På lang sikt er målet å yte SK-tjenester for Vålerenga ute i Europa!, sier Andresen.

Har troen på fremskritt

Matijas Loeb er også spent på en ny sesong, og har klokketro på fremskritt på banen og tribunen!

- Akkurat nå i januar er jeg glad for at det er en liten pause, men jeg kjenner allerede at jeg gleder meg til sesongen kommer i gang. Hva gjelder sportslige resultater er jeg tålmodig, men jeg er mest spent på å se produktet av et langsiktig og godt utviklingsarbeid i klubben, sier Loeb.

Loeb står sentralt i arbeidet for en levende tribunekultur, herunder det som ble satt i gang i høst knyttet til bruk av pyroteknikk på supportertribunene.

- Når det kommer til tribunene er mitt mål å komme frem til en tålelig løsning for bruk av pyroteknikk sammen med forbundet og andre Eliteserieklubber. I tillegg er jeg glad for at det skal spilles flere lørdagskamper i år, slik at enda flere supportere får kommet seg på kamp. Spesielt turene til Kristiansand og Bergen i sommer blir artig. På hjemmebane ser jeg mest frem til kampen mot Godset i april, og ikke minst Sarpsborg 08 på 16.mai, sier Loeb.

Matijas og Christoffer oppfordrer alle som er over middels interessert til å anskaffe sesongkort.

Deler på oppgavene

Loeb og Andresen vil figurere på Vålerengas kamper både i tospann, og hver for seg. Utenom kampdag kan de nås på e-post [email protected] og [email protected]

Dersom det er noe SK kan bidra med for å imøtekomme dine behov som supporter av Vålerenga, ta kontakt på E-post, twitter/facebook, telefon eller direkte på kampdag. Matijas Loeb administrerer Twitter-kontoen @Valerenga_SK.

Annonse fra Eliteserien: