20220223-132043-vif-stabæk-2

Strand-dobbel mot IK Start

Vålerenga vant 3-1 på Sandefjord kunstgress.

Tirsdag formiddag møttes Vålerenga og IK Start til treningskamp på gamle Sandefjord stadion. Et oppgjør som ble spilt over tre omganger á 30 minutter.

Begge lag hadde sine sjanser innledningsvis, men det tok 24 minutter før første nettkjenning var et faktum. Vålerenga fikk frispark på kanten av 16-meteren og Leonard Zuta slo perfekt inn på bakre.

Petter Strand fikk lurt seg inn på bakerste stolpe og på første touch satte han inn sitt og kampens første mål. Bergenseren har fått en god start i kongeblått, og var ikke ferdig helt enda.

46 minutter ut i oppgjøret dobla han for Vålerenga etter at Seedy Jatta og Henrik Bjørdal hadde kombinert seg fint igjennom på høyresida. Sistnevnte la ballen perfekt ut 45 grader, og der var selvfølgelig Strand på plass og ekspederte kula i nettet til 2-0.

2-0 sto seg ut midtperioden, og slik oppsummerte Tobias Christensen de første 60 minuttene:

Vidar Örn Kjartansson har scora i de to siste treningskampene, og fulgte opp med nok en nettkjenning i tirsdagens match. Leonard Zuta slo atter en gang et perfekt innlegg på bakre, og med en kontant heading fra islendingen gikk ballen i bue over Starts sisteskanse. 3-0!

Gultrøyene fikk et trøstemål ti minutter før slutt da dommeren blåste straffe etter en forseelse inne i boksen. Bjarni Antonsson ekspederte kula i nettet til 3-1, noe som også ble sluttresultatet.

Vålerenga - IK Start 3-1
Gamle Sandefjord stadion

Vålerengas lag: Haug (K) - Hedenstad (Riisnæs 60´), Bjarnason, Skaret (Stensrud 85´), Zuta - Christensen (Bjørdal 46´), Thiago Holm (Oldrup 60´), Strand (Emilsen 60´), Layouni (Dicko Eng 60´), Udahl (Kjartansson 46´), Sahraoui (Jatta 46´)

Vålerengas målscorere: Petter Dahle Strand (24. min, 46. min), Vidar Örn Kjartansson (76. min)