Strålende avslutning for Vålerenga 2

Rekruttene spilte sin siste kamp i årets PostNord-liga og slo Alta 2-1 i Finnmarkshallen.

Med et rent juniorlag reiste Vålerenga 2 til Alta allerede fredag ettermiddag, og unggutta viste seg virkelig frem da de slo laget som lå på 2. plass før kampen.

Tre straffer

Morten Gamst Pedersen sendte hjemmelaget i føringen fra straffemerket etter 22 minutter, men Vålerengas unge utfordrere kom sterkt tilbake.

Like før halvtimen var spilt var det Tommy Berntsens gutter som fikk straffespark, og Fredrik Holmé var sikker fra ellevemeteren. Samme mann fikk prøve seg fra straffemerket fem minutter senere, og venstrebacken var like trygg.

2-1-ledelsen holdt seg til pause, og selv om Alta pressa på utover i 2. omgangen, var det en heroisk og meget godt gjennomført kamp av, de for kvelden hvitkledde, unggutta.

- Jeg er meget imponert over det gutta leverer i dag. Vi kunne kanskje punktert kampen tidligere, men de la ned en vanvittig innsats og viser at vi har et meget godt juniorlag, sa Tommy Berntsen til iFinnmark etter kampslutt.

Siste kamp

Seieren sendte Vålerenga 2 opp på 8. plass, kun ett poeng bak Tromsdalen. De syv øverste lagene skal ut i sluttspill for å kjempe om retten til 1. divisjonsspill i 2021, mens sesongen er over for lagene under. Ingen lag rykker ned fra PostNord-ligaen i 2020.

Det betyr at Vålerenga 2 avsluttet sesongen med seier og endte på 17 poeng etter 13 spilte kamper.

Alta - Vålerenga 2 1-2