Strålende angrepsfotball da Vålerenga slo Strømmen

Bård Finne scora to i fredagens 4-1-seier i LSK-hallen, og Matthias Vilhjalmsson fikk sine første minutter i den kongeblå drakta.

Vålerenga åpna best i fredagens treningskamp mot Strømmen og tok ledelsen allerede etter elleve minutters spill.

Et strålende angrep, som starta med en tofots-dragning av Bård Finne, endte til slutt opp hos Christian Borchgrevink på motsatt side. Høyrebacken tok et touch på pasningen fra Aron Dønnum og klinka ballen inn bak Strømmens sisteskanse til 1-0-ledelse.

Se høydepunktene nederst i saken.

Trøkk fra start

Nysigneringen Matthias Vilhjalmsson starta på topp for Oslos stolthet og markerte seg allerede fra første sekund. Islendingen var meget aggressiv i presspillet og stor i luftrommet gjennom hele omgangen.

- Jeg visste jeg bare skulle spille 45 minutter, så da var det bare å gi alt fra start. Jeg liker å opptre på denne måten, det er det som er min spillestil, sa islendingen etter kampslutt.

Se intervju med Matthias Vilhjalmsson under:

Lekre scoringer

Finspillet fortsatte for Vålerenga, og etter 19 minutter var det duka for Bård Finne.

Dønnum vendte opp sentralt i banen, fant Finne på venstresida og i stedet for å bruke overlappen til Sam Adekugbe gikk Vålerengas nummer 11 inn i banen og klemte til. Avslutninga gikk forholdsvis rett på mål, men var så hard at Strømmens sisteskanse aldri rakk å reagere. 2-0 til Vålerenga!

3-0 kom like etter ved Chidera Ejuke. Teknikeren dro av en mann på 17 meter og plasserte ballen kontrollert i hjørnet med venstre fot.

Finne-dobbel

Deilas gutter fortsatte å skape gode muligheter inne i Strømmens 16-meter, men det var grå-trøyene som fikk uttelling først. Etter mye klabb og babb i feltet endte ballen til slutt opp hos Sivert Gussiås, som enkelt kunne heade ballen i mål fra en meter.

Heldigvis var Finne ordentlig på hugget hele omgangen, og i siste spilleminutt satte bergenseren inn sitt andre mål for dagen. Strømmens sisteskanse sto langt ute, og på elegant vis chippa han ballen over keeperen fra nesten 30 meter. 4-1 var resultatet til pause.

Se intervju med Bård Finne her

Rotering på laget

Etter hvilen fikk mange nye prøve seg, og selv om det jevna seg mer ut i den andre omgangen hadde Vålerenga full kontroll på begivenhetene. Fitim Azemi spilte sine første minutter på topp etter at han kom tilbake fra lån og viste gode takter på topp.

Spissen skaffa straffe halvveis ut i 2. omgang, men tok den selv og skøyt over fra ellevemeteren.

Strømmen hadde lite å komme med og var ikke i nærheten av å true Vålerengas ledelse. Tross noen store sjanser på slutten, blant annet ved Magnus Retsius Grødem, sto 4-1 seg helt ut.

Ronny Deila ønsket å se bedre offensive takter i oppgjøret mot Strømmen enn han fikk se mot Sarpsborg 08 forrige fredag, og med fire lekre nettkjenninger kan gutta nå ta helg med god samvittighet.