Strålende angrepsfotball da Vålerenga kjørte over Raufoss

Gjestene tok ledelsen, men så våkna Vålerenga. Gutta i kongeblått ga seg ikke før det sto 6-1 på tavla.

Vålerenga fikk en ordentlig kalddusj allerede etter tre minutter i onsdagens treningskamp. Gjestene fra Raufoss spilte seg fri fra egen keeper, og Markus Aanesland fikk æren av å sette inn 1-0 for gultrøyene.

Enveiskjøring

Etter en litt trå start på oppgjøret tok det endelig fyr i Vålerenga, og gutta skapte den ene gigantsjansen etter den andre. Det tok riktignok 35 minutter før den første scoringen kom, men da kom det til gjengjeld tre på rappen.

Aron Dønnum fikk æren av å sette inn det første etter en nydelig kontring. Det starta med Tobias Christensen og Amor Layouni, men da det første skuddet ble blokkert dukka Dønnum opp på bakre og banka inn 1-1 via stolpen.

Amor Layouni sender Vålerenga i ledelsen 2-1 (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Dønnum med sitt andre

Minuttet etter var det Amor Layounis tur til å sette ballen i mål for Vålerenga, også det etter fantastisk angrepsspill.

Da samme mann ble felt innafor 16-meteren like før pause var det nok en gang duket for Dønnum. Som mot Jerv på søndag var 23-åringen sikker fra ellevemeteren og sørga for at Vålerenga gikk til pause med 3-1-ledelse.

Like etter hvilen økte Vålerenga ledelsen til 4-1, og en ny mann fikk notert seg for scoring. Christian Borchgrevink kom seg ned til dødlinja og chippa ballen på bakre. Vidar Örn Kjartansson fikk heada tilbake i feltet og der sto Tobias Christensen klar til å banke inn sitt første i kongeblått.

Tobias Christensen scora sitt første for Vålerenga i treningskampen mot Raufoss (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Jubilanten med scoring

Brage Skaret har fått mye tillit i oppkjøringa, og har vist svært lovende takter på midtstopperplass. Drøye fem minutter etter at bursdagsbarnet (19 år i dag) kom inn for Tollås i onsdagens treningskamp, knuste han samtlige i lufta og heada inn kveldens femte for Vålerenga etter corner.

Like før slutt var det klart for andre straffe i oppgjøret, og som i kampen mot FK Jerv var det Seedy Jatta som ble felt. Med Aron Dønnum på benken var det Henrik Udahl som fikk æren av å sette siste ball i nettet.

Vålerenga slo Raufoss hele 6-1 i onsdagens treningskamp, og viser for alvor at angrepsspillet blir å regne med i 2021.

Bursdagsbarnet Brage Skaret (19) gratuleres etter sin første scoring for A-laget (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Vålerenga - Raufoss 6-1 (3-1)